
Melegítő, fűszeres krumplicurry spenóttal: vega fogás laktató formában

Kezdők is bátran elkészíthetik ezt a krumplicurryt, nagyon egyszerűen készül, a fűszerezés az, ami komplex és izgalmas.
Hús nélkül is készíthetsz laktató, tápláló fogásokat, ez a krumplicurry éppen ilyen! A burgonyának köszönhetően nagyon tartalmas, a fűszerezéstől pedig nagyon izgalmas.
A curry-fűszerkeverék mellé chili, gyömbér és fokhagyma kerül, így picit pikáns, enyhén csípős lesz a végeredmény. A krumpli mellé érdemes spenótot is keverni, attól picit frissebb lesz az összhatás, de kellel is dolgozhatsz, mikor szezonja van.
A curry viszonylag gyorsan készül, így akár munka után, vacsorának is összedobható, nagyon tartalmas, melegítő fogás, tele tápláló hozzávalókkal.
-
2023-11-05 11:06:02
-
2023-10-19 09:36:01
-
2023-10-13 07:32:02
Spenótos krumplicurry

Hozzávalók 4 személyre
- 750 g krumpli
- 3 ek olaj
- 1 fej lila hagyma
- 1 tk köménymag (római)
- 2 tk currypor
- 1 db gyömbér (2,5 centis)
- 1 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
- 120 g bébispenót
- 1 tk garam masala
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. Bő, sós vízben főzzük, míg puha nem lesz, majd szűrjük le.
Közben a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát finomra. A chilit karikázzuk össze, a spenótot mossuk át. A gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le.
Forrósítsunk 2 ek. olajat egy mély serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára, utána a krumplit is adjuk hozzá, pirítsuk picit meg. Szedjük őket egy tányérra.
Öntsünk még 1 ek. olajat a serpenyőbe, szórjuk rá a köménymagot, pirítsuk kb. fél percig, míg illatozni nem kezd. Adjuk hozzá a gyömbért, a chilit, a fokhagymát és a curryport is, keverjük egybe. Még kb. fél-1 percig pirítsuk.
Öntsük rá a kockázott paradicsomot, majd főzzük a szószt 10-15 percig, míg picit sűrűsödik. Ekkor mehet bele a bébispenót, majd ha összeesett, tegyük vissza bele a hagymát és a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a garam masalát, majd főzzük még 5-10 percig.
Rögtön kínáljuk rizzsel vagy lepénykenyérrel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!