Színpompás szivárványtorta fehércsoki-krémmel: a születésnapi zsúrok sztárja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A lakóhelyem mikroközösségében sokan lettünk egyszerre anyukák. Együtt jártunk játszótérre, megbeszéltük az ügyes-bajos dolgokat, gyereknevelési tanácsokat osztogattunk és óriási zsúrokkal ünnepeltük gyerekeink születésnapjait.
A zsúrok nekünk is ünnepek voltak, nemcsak azért, mert örültünk a gyerekeink cseperedésének, hanem azért is, mert mi is tudtunk kicsit bulizni. Ami még a beszélgetésnél is hangsúlyosabb volt, az az evés. Mindenki készült finomságokkal: mártogatósokkal, egészséges és kevésbé egészséges harapnivalókkal és nem utolsósorban tortával.
A cukrászdai változat sokáig nem jöhetett szóba, mégiscsak egyszem gyerekünkről volt szó, így mindenki igyekezett képességeinek megfelelően olyan tortát sütni, amit azért a gyerekek is szívesen megesznek.
Minden gyerek álma
Milyen az a torta, amit szívesen fogyasztanak a kicsik? Ami vagy csokis vagy minél színesebb. Mondjuk a szivárvány minden színében pompázik. Az álom pedig valósággá vált: az egyik zsúrra egy anyuka meg is sütötte a szivárványtortát. Csak ámultunk, hogy lehet valaki ennyire kreatív, a gyerekek imádták a színes tortát, ami nem csak mutatós, hanem nagyon finom is volt.
A szivárványtorta nem más, mint piskótalapok között megbújó hófehér krém, amihez a piskótalapokat ételszínezékkel tesszük színessé. Azóta a gyerekek nagyobbak lettek, az ízlések változtak, de a szivárványtorta még mindig mosolyt tud csalni az ünnepeltek arcára.
Szivárványtorta
Hozzávalók 6 adaghoz
piskóta
- 10 darab tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 darab színes ételfestékek
krém
- 30 dekagramm fehércsoki
- 5 deciliter tejszín (zsíros)
Elkészítés:
A krémet előző nap készítsük el. Melegítsük fel a tejszínt (vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel), és olvasszuk fel benne a fehér csokit, jól keverjük össze. Hűtsük le, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára pihenni. Másnap vegyük elő, verjük fel, így kétszeres térfogatú, levegős krémet kapunk.
A tésztához a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket verjük kemény habbá. Amikor a hab már kemény, adagoljuk hozzá a cukrot. A tojássárgájákat keverjük ki, lazítsuk egy kis habbal. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk ezt is a tojáshoz. Forgassuk bele óvatosan a maradék tojásfehérjehabot. A masszát annyi részre osszuk el, ahány lapot sütni szeretnénk. Mindegyik masszát színezzük be a különböző ételfestékekkel.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Béleljünk ki egy csatos kör alakú tortaformát, és tegyük bele egyesével a színes lapokat. Pár perc alatt megsülnek. Ha kihűltek, kenjünk mindegyikre a krémből. A maradék krémmel fedjük be a tortát.
Fotó: Getty Images