Mitől lesz szép a szalagos fánk? A sütésére nagyon oda kell figyelni
Ha farsang, akkor fánk! Na de milyen? A rengetegféle pampuska közül nem olyan egyszerű kiválasztani, melyik finomság kerüljön az asztalra.
A fánk az egész világon kedvelt finomság, rengeteg szuper receptet lehet kipróbálni. Hagyományosan kelt tésztából, dagasztással és kelesztésel készül, majd bő olajban sül aranybarnára. A klasszikus recept legyártása időigényes: ha nem szeretnél ezzel bajlódni, akkor a sütőporos tésztájú fánkrecepteket érdemes kipróbálnod, mely bő olajban vagy sütőben sülve nyeri el végleges formáját.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat.
A tejfölt mérjük másik keverőtálba, majd adjuk hozzá a barna cukrot, olvasztott vajat, olajat és a vaníliakivonatot. Miután az egészet alaposan egybekevertük, adjuk hozzá a tojást és a lisztes keveréket. Ezután a masszát tegyük habzsákba és töltsük fánkformába.
A fánkokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Míg sül a fánk, készítsük el a mázat: a tejet, porcukrot és a vaníliát keverjük össze.
A kisült fánkokat forgassuk meg a mázban.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu