Villámgyors, hűsítő citromkrém – Selymes édesség tejmentesen

citromkrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kevés munkával készül ez a hűsítő citromkrém, amit magában is kanalazhatunk, de sütemények tölteléke is lehet.

A citromos desszertek nagyon népszerűek, valószínűleg azért, mert egyszerre savanykásak és édesek, illetve a cukor mennyiségének csökkentésével és növelésével tudunk játszani az ízével. Gyorsan elkészül, és nemcsak süteménybe, például piskótatekercsbe töltve finom, hanem pohárból is kanalazhatjuk.

Kiválóan illenek hozzá a bogyós gyümölcsök is, nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat. Egy szó, mint száz, készítsünk citromkrémet!

Tejmentes citromkrém

citromkrém recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 6 darab tojássárgája
  • 200 gramm cukor
  • 70 gramm kukoricakeményítő
  • 6 darab citrom
  • 60 gramm vaj
  • 110 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

Két citrom héját reszeljük le, négynek pedig facsarjuk ki a levét.

Egy tálban keverjük habosra a tojások sárgáit és a cukrot. Adjuk hozzá a keményítőt és a citromhéjat, alaposan keverjük össze így is. Higítsuk fel egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a citromlevet egy szűrön keresztül, jó alaposan keverjük össze. 

Tegyünk a gázra egy lábast, öntsünk bele négyujjnyi vizet, majd tegyük rá a tálat, rendszeresen keverve vízfürdő felett melegítsük. Amikor a krém besűrűsödött, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat, jó alaposan keverjük bele, amíg selymes állagot nem kapunk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük