Tejszínes, sütőben sült brokkoli: sok sajt pirul rajta

9
Nyomtatás
sult-brokkoli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szép pirosra sült brokkoli önmagában is remek választás, és köretként is kínálható sültek mellé.

A brokkoli egészséges és nagyon finom zöldség, remek fogások készíthetők belőle. Most az egyik kedvenc receptemet mutatom meg, melyben a zöld rózsák tejszínnel és sajttal nyakon öntve pirulnak.

Így is lehet!

A zöldségre tejszínes, tojásos keverék kerül, amit bátran lehet fűszerezni. Ha szeretnél pikáns ízt csempészni a fogásba, akkor fokhagymát is adhatsz hozzá. Sőt még füstölt paprikával is érdemes kipróbálni.

Tejszínes, sajtos sült brokkoli

Tejszínes sajtos sült brokkoli ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg brokkoli
  • 2 darab tojás
  • 1 dl tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira és folyó víz alatt mossuk át, majd forrásban lévő vízben főzzük 7-8 percig. Ezután szűrjük le és tegyük félre.

A tojásokat üssük keverőtálba és forgassuk hozzá a tejszínt, sót, borsot és a szerecsendiót.

A brokkolit helyezzük jénaiba, és öntsük rá a tojásos, tejszínes keveréket. Ezután a reszelt sajtot szórjuk rá, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. (A sütési időnél előfordulhat plusz-mínusz 5 perc eltérés.)

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon