Laktató és melengető frankfurti leves – Jó minőségű virsliből készítsd

16
Nyomtatás
franfurti leves cover ok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Méltatlanul elfeledett leves a frankfurti, pedig érdemes egy jó nagy adagot főzni belőle, különösen télen.

Vannak olyan levesek, amelyek valahogy kikopnak a köztudatból az évek során, az egyik ilyen a frankfurti leves. Pedig nemcsak melengető, tartalmas leves, hanem nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul tényleg pénztárcabarát.

Ha a virslivel nem vagy jó barátságban, ne aggódj, ma már kapni tényleg minőségi, magas hústartalmú fajtákat. Arra figyelj, hogy roppanósat, kicsit füstöltet válassz, sokkal finomabb lesz tőle a leves.

Ha szereted az ilyen tartalmas, de egyszerű és olcsó leveseket, készítsd el ezt a tejfölös krumplilevest is. Télen sem kell lemondanod a zöldséglevesről, próbáld ki ezt a húsgombócos változatot

Frankfurti leves

frankfurti leves recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 evőkanál olaj vagy kacsazsír
  • 2 pár frankfurti virsli
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál kömény (őrölt)
  • 5 szem krumpli (közepes)
  • 0.5 fej kelkáposzta (kicsi)
  • 200 milliliter tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A virslit karikázzuk fel, a hagymát vágjuk egészen apróra, a fokhagymát nyomjuk össze. A kelkáposztaleveleket jól mossuk le, és csíkozzuk fel, a krumplit hámozzuk meg, és kockázzuk fel. 

Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg rajta a virslikarikákat. Vegyük ki őket, és tegyük félre.

A zsírban alacsony lángon dinszteljük meg a hagymát 5-10 perc alatt, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét. Alacsony lángon, kevergetve pároljuk még 10 percig, közben öntsünk rá egy kevés vizet, majd adjuk hozzá a pirospaprikát, a majoránnát és a köményt, sózzük, borsozzuk. Öntsünk hozzá folyamatosan vizet, és kevergetve pároljuk 15 percig. 

Öntsünk hozzá körülbelül másfél liter vizet, majd tegyük bele a krumplit. Ha félig megfőtt, tegyük bele a kelkáposztát is, várjuk meg, míg felforr, és rotyogtassuk 5-6 percig. Közben a tejfölt keverjük össze a liszttel, és habarjuk be vele a levest. A végén adjuk hozzá a virslit, és hagyjuk, hogy még egyet forrjon, majd vegyük le a tűzről.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon