Ínyenc, ropogós zöldségköret az idény kedvenceivel: csupa egészséges finomság
A tepsiben a zöldségek még édesebbre sülnek, a színes köret tökéletes különféle húsok mellé.
Ezekkel a tepsis sült zöldségekkel egyszerre több fogást is kipipálhatsz. Megállják a helyüket gazdag zöldségköretként, de akár vitaminban gazdag és rostdús egytálételként is fogyaszthatod őket. Az összeállításban olyan hozzávalók kapnak helyet, mint a brokkoli, az édesburgonya, a csicseriborsó és a kukorica, és egy ízgazdag öntet hozza őket közös nevezőre.
Az öntet alapja az olívaolaj, a citromlé és a fokhagyma, és mivel ez egy teljesen növényi alapú recept, ezért sajt helyett B-vitaminokban gazdag sörélesztőpehely is kerül bele. Utóbbi nemcsak sok tápanyagot tartalmaz, de enyhén sajtos ízével remekül helyettesíti a sajtot.
A zöldségeket készítsük elő: a brokkolit szedjük rózsáira, az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a csicseri- és kukoricakonzervet pedig szűrjük le. Pakoljuk őket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire.
Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a citrom levét és héját, a sót, a borsot, a chilipelyhet és a sörélesztőt, majd locsoljuk a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze, hogy jól átjárják őket az ízek.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu