Maradékmentő tésztás frittata: a laktató fogás pillanatok alatt kész van

frittata2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A frittata gyorsan elkészül, nagyon laktató, ráadásul tényleg bármit beletehetsz, a maradék felvágottnak, tésztának, puha zöldségnek is jó helye lesz benne.

A frittata, vagyis az olasz tojáslepény, az egyik legjobb maradékfelhasználó recept, a tojásba rengetegféle zöldség, maradék felvágott, de akár főtt tészta is kerülhet. Utóbbival még laktatóbb fogást kapsz, könnyű ebédként is megállja majd a helyét.

Az alábbi receptben gomba, hagyma, spenót és parmezán gazdagítja az alapot, de szinte bármit tehetsz bele, ami a hűtődben lapul. Ha teljesen üres a kamrád, viszont van egy adag főtt tésztád, akkor is elkészítheted ezt a receptet, hagyd ki belőle a plusz hozzávalókat, az is elég, ha csak tojással és fűszerekkel kevered egybe. 

Fontos, hogy olyan serpenyőben készítsd a frittatát, amit a sütőbe is be lehet tenni, 180 fokon fog készre sülni a maradékmentő fogás.

Tésztás frittata

frittata

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál vaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 100 gramm csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 100 gramm bébispenót
  • 300 gramm főtt tészta
  • 60 gramm parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A lilahagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, a gombát vágjuk szeletekre, a parmezánt reszeljük le.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyünk egy kb. 30 centi átmérőjű serpenyőt - olyat, amit a sütőbe is be lehet tenni - a tűzhelyre. Olvasszunk meg benne 1,5 evőkanál vajat, majd dobjuk rá a hagymát és a gombát. Pár percig dinszteljük őket, míg a hagyma áttetsző, a gomba pedig puha nem lesz, majd keverjük bele a fokhagymát is. 

Közben egy tálban verjük fel a tojásokat a sóval és borssal, majd keverjük bele a parmezánt, a főtt tésztát és a spenótot.

Tegyük a serpenyőbe a maradék vajat a gomba és a hagyma mellé, ha megolvadt, öntsük rá a tojásos keveréket. Keverjünk rajta egyet, hogy mindenhova jusson a gombából és a hagymából, majd hagyjuk 5 percig sülni, közben ne piszkáljuk. 

Tegyük a serpenyőt a sütőbe, 10-15 percig süssük a frittatát, míg a közepe meg nem szilárdul. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük