Krémes tiramisurolád sütés nélkül: tojás sem szükséges bele
Az olaszok kedvelt krémes desszertje rolád formájában kerül az asztalra a kávé erejével és a vanília kellemes aromájával.
A tiramisu az olaszok legendás desszertje, mely a legtöbb étterem kínálatában is fellelhető. A kávé aromájában tündöklő édességet otthon is el lehet készíteni, méghozzá sokféle változatban. Ha nem ragaszkodsz a hagyományokhoz, próbáld ki tekercs, golyó vagy poharas formában. Mi most a poharasra tettük le a voksunkat, és mutatunk is egy szuper receptet.
A poharas tiramisut teljesen kezdő konyhatündérek is sikerrel szervírozhatják. A desszert előnye, hogy tojásmentes, őszintén, nem is hiányzik belőle. A krém mascarpone, vanília és habtejszín hármasából áll össze. Ha esetleg maradna belőle, tárold hűtőben jól lefedve, így 4-5 napig nincs baja. A krémet használhatod más sütikhez, vagy a reggeli kávédat is különlegesebbé varázsolhatod vele.
A finomság csodás vendégváró, bátran elkészítheted 1-2 nappal a tálalása előtt is.
A tejet melegítsük fel, majd keverjük hozzá az instant kávét és a rumot.
A mascarponét a vaníliakivonattal keverjük simára.
A habtejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a mascarponés krémet.
Összeállítás:
A babapiskótát törjük a pohár méretének megfelelőre. Ezután forgassuk meg a kávéban, majd tegyük a pohárba.
A krémet adagoljuk habzsákba, és nyomjunk belőle a pohárba helyezett babapiskóta tetejére. Ezután a babapiskótát ismét mártsuk a kávéba, és tegyük a krémre. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a pohár megtelik. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg krém legyen.
A poharakat fedjük le fóliával, és tálalásig tegyük hűtőbe.
A poharas tiramisu tetejét tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
Fotó: Getty Images