A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Vajazzunk ki egy 20x30 cm-es tepsit.
Először készítsük el a tölteléket: egy kisebb tálban keverjük össze a cukrokat és a fahéjat. Ha kész, tegyük félre.
Készítsük el a morzsás feltétet is: egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrokat és a fahéjat, majd adjuk hozzá a kockákra vágott, szobahőmérsékletű vajat. Morzsoljuk össze.
Most készítsük el a sütit. Ehhez egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
A vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük tovább. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat is, és utána alaposan verjük fel a vajas, tojásos krémet. Ezután keverjük hozzá a vaníliakivonatot is, és ha már szép, homogén a krém, akkor mehet bele a száraz hozzávalók negyede is.
Ezt követően adjuk hozzá a joghurt harmadát. Ezeket a lépéseket addig ismételjük, ameddig az összes joghurt és száraz keverék is mind bele nem kerül a tésztába.
A tészta felét öntsük a tepsibe. Erre mehet rá a fahéjas-cukros keverék, majd zárásként a maradék tészta. Egy spatulával vagy késsel óvatosan simítsuk el a tetejét. Végül a tetejét szórjuk meg a morzsás feltéttel, majd az előmelegített sütőben süssük készre kb. 45-50 perc alatt. Végezzünk tűpróbát!
Ha a sütemény elkészült, vegyük ki a sütőből, és rácson pihentessük kb. 10 percet.
Ezután szeleteljük fel kis téglalapokra, főzzünk mellé egy finom kávét, és élvezzük ki, ahogyan az ízek összeolvadnak a szájban!