Tartalmas vöröslencse-krém: szendvics vagy chips mellé is eheted

2
Nyomtatás
Voroslencsekrem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a vöröslencse-krém indiai fűszerekkel és kókuszkrémmel készül, így minden falat olyan belőle, mint a legselymesebb és legkényeztetőbb curry.

Ez a vöröslencse-krém az egyik legegszerűbb, mégis legkülönlegesebb mártogatós, amit hüvelyesből készíthetsz. Az alapja az apró szemű vörös lencse, ami a krém intenzív színét is adja, mellette pedig sok rostot és fehérjét is tartalmaz. Így nemcsak finom és tartalmas, de egészséges is lesz a kence. A lencse mellett pedig két másik különleges hozzávaló is kerül bele: az egyik egy ázsiai curryfűszer-keverék, a másik pedig a selymes kókuszkrém. 

A fűszerkeverékben többek között olyan fűszerek szerepelnek, mint a koriander, a kömény, a kardamom, a kurkuma és a gyömbér – ezek az étel karakterét adják, a kókuszkrém pedig abban segít, hogy a mártogatós még lágyabb és selymesebb legyen. Az elkészült krémet fogyaszthatod chips vagy szeletelt zöldség mellé, de akár a reggeli pirítósra is kenheted, és még tacóba, burritóba is szuper!

Vöröslencse-krém

Voroslencsekrem

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 g vörös lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 cm gyömbér apróra vágva
  • 0.5 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk őrölt koriander
  • 0.5 tk kurkuma
  • 0.25 tk őrölt kardamom
  • 0.5 tk pirospaprika
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors
  • 200 ml kókuszkrém
  • 2 ek tahini
  • 2 ek lime-lé
  • víz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét a babérlevéllel együtt főzzük puhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le, szedjük ki belőle a babérlevelet, és tegyük félre. 

A hagymát, fokhagymát és gyömbért dinszteljük 2 percig az olajon, majd vegyük le a tűzről, és kanalazzuk aprítógépbe. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és 1-2 perc alatt dolgozzuk teljesen simára. Ha a krém túl sűrű, tetszés szerint adjunk hozzá még néhány evőkanál vizet.

Kanalazzuk kisebb tálba, locsoljunk rá kevés olívaolajat, és még langyosan fogyasszuk. A maradékot hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon