Gyors zöldborsóburger: kitűnő alternatíva húspogácsa helyett

8
Nyomtatás
zoldborso-burger
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nemcsak húsból lehet finom burgert készíteni, hanem zöldborsóból is. És ha már szezonja van, érdemes is kipróbálnod, hiszen mikor máskor tudsz hozzá beszerezni friss zöldborsót, ha nem most?

A zöldborsóból készült pogácsát nemcsak azoknak ajánljuk, akik vegetáriánusok, hanem a húsimádóknak is. Élénk színe és fűszeres íze egy egészen új dimenziót nyithat meg az ő számukra is.

Amellett, hogy csupán néhány egyszerű hozzávalót igényel, alig 25 perc alatt el is készülhetsz vele, így gyors ebédnek vagy vacsorának is ideális ötlet lehet.

Zöldborsóbuger

zoldborso-burger

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 500 g zöldborsó
  • 1 db tojás
  • 0.5 tk.
  • 1 csipet fekete bors
  • 1 ek. burgonyakeményítő
  • kevés étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsót, ha frissből készítjük, kb. 10 perc alatt főzzük puhára lobogó vízben. 

Ha mirelitet használunk, azt elegendő egy szűrőbe önteni és forró víz alá tartani pár percig, amíg az apró szemek felolvadnak.

Szűrjük le a borsót, tegyük egy arra alkalmas tálba, majd kézi botmixerrel pürésítsük le. Az sem baj, ha picit darabos marad.

Ezután adjuk hozzá a tojást, a sót, a borsót és a keményítőt. Keverjük jól össze.

A kész keverékből vizes kézzel készítsünk pogácsákat. 2-3 nagyobb vagy 4-5 kisebb pogácsára elegendő ez a mennyiség.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat (3-4 ek. elég ehhez a mennyiséghez), majd a pogácsákat oldalankét pár perc alatt süssük aranybarnára.

A kisült pogácsákat tegyük papírtörlőre, hogy lecsepeghessen róluk a felesleges olaj, majd tegyük bele a buciba, és ízesítsük kedvünk szerint különböző szószokkal és feltétekkel, zöldséggel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon