Fehérjedús lazacpogácsa rengeteg zöldséggel – Laktató és könnyed fogás

lazacpogácsa cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyorsan összedobhatod ezt a lazacpogácsát, amely salátával könnyedebb, rizzsel tartalmasabb, de mindenképpen egészséges fogás.

Ha szereted a lazacot, készítsd minél gyakrabban, mert nagyon egészséges. Nemcsak az omega-3 tartalma miatt, hanem mert D-vitaminban is gazdag. Az omega-3 zsírsavval teli ételeket amúgy is érdemes rendszeresen fogyasztani, a koleszterinszintedet is szabályozzák és a szívedet is védik, de a testsúlyodat is segítenek kordában tartani. 

Ha megszereted ezt a mutatós tengeri halat, nagyon változatosan készítheted el, akár valamilyen tejszínes mártásban főzve, akár pitébe sütve. Nem maradhat ki a repertoárból a fasírt sem, amelyhez csak meg kell sütnöd a halat, majd összekeverni a hozzávalókkal. Azért, hogy krémesebb legyen, majonézt is tegyél bele, halakhoz amúgy is nagyon jól illik a szósz. 

Zöldséges lazacpogácsa

lazacpogácsa recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 gramm lazac (bőr nélkül)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 120 gramm zsemlemorzsa
  • 2 darab tojás (L-es)
  • 3 evőkanál majonéz
  • ízlés szerint petrezselyem (friss)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a lazacot. Kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Süssük 10-15 percig, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, villával óvatosan törjük össze.  

A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra, a paprikát kockázzuk fel. 

Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd tegyünk bele 1 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a paprikát. Dinszteljük néhány percig, majd vegyük ki. 

Egy nagyobb tálban jó alaposan keverjük össze a lazacot, a dinsztelt hagymát és paprikát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a majonézt, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle pogácsákat.

A serpenyőbe öntsünk még egy kevés olajat és tegyünk bele még egy evőkanál vajat, majd közepes lángon süssük aranybarnára a lazacfasírtokat nagyjából 10-12 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük