
Fehérjedús lazacpogácsa rengeteg zöldséggel – Laktató és könnyed fogás

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Foszlós zserbós babka: csoki, barack és dió teszik ellenállhatatlanná

Metélőhagymás tojássaláta: tejföltől és majonéztől krémes

Sajtos kifli foszlós tésztából: a közepébe is jut sajt

Krémes zöldborsópesztó: szuper mártogatós vagy szendvicskrém

Omlós, tavaszi citromos linzer: ott a helye a húsvéti asztalon
Gyorsan összedobhatod ezt a lazacpogácsát, amely salátával könnyedebb, rizzsel tartalmasabb, de mindenképpen egészséges fogás.
Ha szereted a lazacot, készítsd minél gyakrabban, mert nagyon egészséges. Nemcsak az omega-3 tartalma miatt, hanem mert D-vitaminban is gazdag. Az omega-3 zsírsavval teli ételeket amúgy is érdemes rendszeresen fogyasztani, a koleszterinszintedet is szabályozzák és a szívedet is védik, de a testsúlyodat is segítenek kordában tartani.
Ha megszereted ezt a mutatós tengeri halat, nagyon változatosan készítheted el, akár valamilyen tejszínes mártásban főzve, akár pitébe sütve. Nem maradhat ki a repertoárból a fasírt sem, amelyhez csak meg kell sütnöd a halat, majd összekeverni a hozzávalókkal. Azért, hogy krémesebb legyen, majonézt is tegyél bele, halakhoz amúgy is nagyon jól illik a szósz.
Zöldséges lazacpogácsa

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm lazac (bőr nélkül)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 120 gramm zsemlemorzsa
- 2 darab tojás (L-es)
- 3 evőkanál majonéz
- ízlés szerint petrezselyem (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a lazacot. Kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Süssük 10-15 percig, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, villával óvatosan törjük össze.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra, a paprikát kockázzuk fel.
Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd tegyünk bele 1 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a paprikát. Dinszteljük néhány percig, majd vegyük ki.
Egy nagyobb tálban jó alaposan keverjük össze a lazacot, a dinsztelt hagymát és paprikát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a majonézt, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle pogácsákat.
A serpenyőbe öntsünk még egy kevés olajat és tegyünk bele még egy evőkanál vajat, majd közepes lángon süssük aranybarnára a lazacfasírtokat nagyjából 10-12 perc alatt.
Fotó: Getty Images