Így pucold meg pillanatok alatt a főtt krumplit: az internet új trükkjét mutatjuk
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Felejtsd el a szokásos krumplipucolást, mutatunk egy sokkal gyorsabb és kényelmesebb megoldást, melynek köszönhetően pillanatok alatt megszabadulhatsz a burgonya ruhájától.
A legtöbb konyhában a krumpli az egyik legkedveltebb zöldség, melyet sokoldalúan lehet felhasználni. A burgonyára a legtöbb receptben csupaszon van szükség, ezért késsel vagy zöldséghámozóval, de meg kell pucolni a krumplit.
A krumplit főve is meghámozhatod, de akkor figyelni kell, hogy a zöldség ne főjön túl, mert akkor szétesik, és persze ki is kell hűteni, hogy kézbe lehessen venni.
Egy nem is annyira friss konyhai trükk kezd most újból népszerű lenni az interneten, melynek köszönhetően a főtt krumpli pucolása hihetetlenül egyszerű lesz. Ennek az a lényege, hogy a burgonya héját egy éles késsel szépen vágd körbe, de ne felezd el a krumplit. Ha ez megvan, a szokásos módon tedd fel főni, majd hűtsd le, utána pedig a vágás mentén csak húzd le a ruháját. Ezt a trükköt úgy is ki lehet próbálni, hogy a már megfőtt burgonya héján húzod körbe a kést, majd egyszerűen lefejted róla a borítást.
Cover: Getty Images