
Így melegítsd újra a maradék tésztát: szuper tippek egy helyen

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
A tésztás fogások nagy népszerűségnek örvendenek az egész világon. Sok háztartásban gyakran készül tészta, és előfordulhat, hogy marad is belőle. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan érdemes újramelegíteni!
Az olasz, ázsiai és a hazai konyha is bővelkedik csodás tésztás receptekben: ezekkel nem lehet mellélőni, hisz mindenki szereti őket. A paletta valóban nagyon izgalmas, találni egészen egyszerű és nehezebb recepteket, meg olyanokat is, amelyekkel egy sereget is jól lehet lakatni.
Érdemes a kamrában tésztát tartani, sokszor életmentő, legyen szó egy egyszerű paradicsomos tésztáról vagy egy kicsit időigényesebb lasagnéról. Igen ám, de mi történik akkor, ha frissen szeretnénk tartani a főtt tésztát, vagy túl sok készült belőle? Erre adunk most tippeket, trükköket!

Így melegítsd újra
- A tészta újramelegítésének több módját is kipróbálhatod. A legjobb és a legtökéletesebb eredményt akkor kapod, ha párolod: ehhez egy fazékba tölts egy kevés vizet, majd mikor felforrt, egy szűrőbe helyezd bele a tésztát, és tedd a gőz fölé 1-2 percre.
- Ha a legegyszerűbb megoldás a cél, akkor rakd mikróba 1-2 percre.
- Kevés vajon is megpiríthatod, de akkor ropogósabb textúrát kap, ami nem mindenhez illik.
- Forrásban lévő vízbe is bedobhatod 1-2 percre, de akkor nem garantált az al dente állag, illetve nagyon figyelni kell rá, hogy éppen csak átmelegedjen, ne főjön tovább.
Így fagyaszd le a maradék főtt tésztát
- A teljesen kihűlt főtt tésztát csomagold el fagyasztható zacskóba vagy fagyasztást bíró edénybe. Miután lezártad légmentesen, címkézd fel, majd tedd a mélyhűtőbe. A fagyasztott főtt tészta 2-3 hónapig eláll. Amikor használni szeretnéd, akkor egyszerűen szobahőmérsékleten várd meg, hogy kiengedjen, vagy dobd lobogó vízbe 1-2 percre.

Mit csináljunk, ha túlfőtt a tészta?
- Kellemetlen helyzet, de sajnos megtörténhet. Ilyenkor az a legjobb megoldás, ha kevés vajon átpirítod, így elpárolog a felesleges, víz, és nem lesz ragacsos a tészta.
A tészta melegen tartása
- Vendégeket vársz, vagy szeretnéd egyszerűen hosszabb ideig melegen tartani a tésztát? Akkor fedd le alufóliával, vagy zárd hőálló edénybe, így hosszabb ideig marad meleg.
Kedvet kaptál egy jó tésztás lakomához? Akkor nézd meg a tésztás receptválogatásunkat, ha pedig több időd van, akkor gyúrj szép aranysárga házi tésztát, melynek még a nagyi is elkéri a receptjét.
Fotók: Getty Images