Győzd le a klímaszorongást helyes táplálkozással (x)

catalogue main image 1280-min (1)

Te is aggódsz a bolygónk jövőjéért? Ne vessz el a zöld tanácsok útvesztőjében, fogadd meg a Tesco és WWF 6 tippjét és győzd le a klímaszorongást!

A fenntartható életmód a bevásárlásnál kezdődik. Biztosan nem újdonság, hogy az általunk fogyasztott élelmiszerek hatással vannak a környezetre és így az éghajlatra is. Minden élelmiszernek megvan az előállítása során keletkező ökológiai lábnyoma, ezért már azzal sokat tehetsz a klímaváltozás ellen, ha több fenntartható élelmiszert veszel le az áruházak polcairól.

Ha megpróbálod beépíteni életmódodba a Tesco és WWF 6 fenntartható táplálkozási tippjét, hozzájárulhatsz a bolygónk hosszabb és egészségesebb életéhez. Lássuk mik ezek!

tesco

1. Egyél több növényi eredetű ételt!

Élvezd a zöldségek és teljes kiőrlésű gabonák jótékony hatását! Étrendünk ezeknek az alapanyagoknak köszönhetően lesz változatos és ízletes.

2. Étkezz változatosan!

Sokan belekényelmesedünk, hogy megmaradunk egy-egy kedvenc alapanyagnál, és ugyanazokat használjuk minden fogáshoz. Ilyen például a csirkehús. Egy színesebb, változatosabb tányérral azonban sokkal több tápanyagot vihetünk a szervezetünkbe.

3. Figyelj rá, hogy kevesebb élelmiszert pazarolj!

Tervezd meg tudatosan az étkezéseidet, és próbálj meg mindent hasznosítani!
Próbáld ki a Tesco recepttárját, hogy inspirálódj mit készíthetsz a hűtődben lévő élelmiszerekből!

4. Mérsékeld húsfogyasztásod!

A globálisan termesztett növények fele a szarvasmarhák élelmezésére szolgál. A vörös és fehér húsok ökológiai lábnyoma a növényi élelmiszerekének sokszorosa, ezért próbálj ki helyettük alternatívákat, például: bab, borsó, dió!

5. Vásárolj élelmiszer-tanúsítvánnyal ellátott termékeket!

Keresd a Tesco áruházakban is az MSC, a Rainforest Alliance vagy az organikus/bio jelöléssel ellátott termékeket, melyek fenntartható és etikus előállítással készült élelmiszerekre kerülnek.

6. Fogyassz kevesebb magas zsírtartalmú, sós és cukros ételt!

A cukorültetvények tönkreteszik a biodiverzitást, mert elveszik az állatok élőhelyét, intenzív víz- és növényvédőszer-használatuk miatt további káros környezeti hatásokat eredményeznek, a cukornád és a cukorrépa termesztése pedig talajeróziót okoz. Próbáljunk csak alkalmi jelleggel fogyasztani süteményt, édességet, csokoládét, füstölt húst, sült krumplit vagy chipset.

Receptekért, egészséges és speciális termékajánlatokért lapozd fel a Tesco katalógusát vagy látogass el a Tesco honlapjára további fenntarthatósággal kapcsolatos tippért és információért!

Ezt is szeretjük