Unod már a szokásos tésztákat? Próbáld ki ezt a VIČI surimi tésztát! (x)

SURIMI-SOBORS-HEAD-1920x800-V2

Magyarországon még kevésbé ismert, azonban egy szuper és egyszerűen felhasználható alapanyag a surimi, amely számtalan módon készíthető el!

Az ősi hagyományokkal rendelkező japán surimit elsősorban a  tenger gyümölcsei kedvelőinek ajánljuk, hiszen kizárólag fehér húsú tengeri halból készült halfehérje valójában. Ez az alacsony kalóriatartalmú készétel akár önmagában, snackként is fogyasztható, de salátába, szendvicsbe és meleg ételekbe is kiváló!

A következő tésztareceptet is pár perc alatt el lehet készíteni, mivel a surimi semmilyen külön előkészítést nem igényel.

VICI-7

Tészta krémes aszalt paradicsomos szósszal és surimi rákkal

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 200 g spagetti 
  • 1 csomag (320 g) VIČI surimi fokhagymás olajban 
  • 2 evőkanál vaj 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 g szárított paradicsom
  • 200 ml magasabb zsírtartalmú tejszín
  • 40 g parmezán sajt
  • 2 marék spenót
  • Só, bors
  • Friss bazsalikomlevél 
  • Parmezán sajt a tálaláshoz
VICI-8

Elkészítése: 

  1. Előmelegített serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és körülbelül egy percig pirítsuk az apróra vágott fokhagymát és a félbevágott szárított paradicsomot.
  2. Öntsük a tejszínt a serpenyőbe és adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Keverjük jól össze, és közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
  3. Keverjük hozzá a megmosott és lecsepegtetett spenótot.
  4. Főzzük meg a tésztát al dente-re.
  5. Keverjük el az elkészített szószban a főtt spagettit és a surimirudacskákat.
  6. Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel, és adjunk hozzá reszelt parmezánt.

Ezt is szeretjük