Ennél egyet Ryan Goslingnál? 5 híresség, aki belevágott az éttermezésbe

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyre több híresség, színészek és énekesek döntenek úgy, hogy belevágnak a kajabizniszbe és a vendéglátóiparban is szerencsét próbálnak. Van, akit pedig nem is a profit érdekel, hanem valami egészen más.

Bár sok vállalkozókedvű híresség van, a legtöbbjük étterme mára már bezárt. Ezért már nem látogathatunk el Scarlett Johannson popcornozójába - ahol különleges - szarvasgombás, parmezános, juharszirupos - popcornokat árult - vagy Jessica Biel családbarát éttermébe.

Ryan Gosling - Tagine

A Tagine, ahol Ryan Gosling, mint társtulajdonos van jelen, igazi marokkói étterem. A séf, Ben, Marokkóban született, úgyhogy klasszikus, nemzeti ételek kerültek az étlapra, a séf az édesanyja receptjeit reformálta meg. Egy rendezvényen, ahol Ben ételeit is felszolgálták, Ryan Gosling felfigyelt a séf tehetségére, és közösen megnyitották a Tagine-t Los Angelesben. Nem csak isteni fogásokat, elképesztő italokat is ki lehet itt próbálni, a világ minden tájáról importálnak borokat és söröket, úgyhogy igazi italkülönlegességet lehet megkóstolni a hagyományos marokkói ízek mellett.

Robert de Niro - Nobu

Nobu Matsuhisa japán séf 1987-ben nyitotta meg első éttermét Beverly Hillsben, és rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert. Robert de Niro felfigyelt az étteremben rejlő lehetőségekre és társtulajdonosnak ajánlkozott. New Yorkban nyitották meg első közös éttermüket, de az étteremlánc rohamosan terjeszkedett, mára már több mint 35 városban megtalálható, köztük Budapesten is. A Nobuban főleg tengeri herkentyűket és japán ételkülönlegességeket lehet megkóstolni, de ezek nem éppen olcsóak, itthon a főételek ára 10.000 forint körül mozog. 

robertdeniroetterem

Susan Sarandon - Spin

A Spin bár, vagyis a ping pong bár ötlete akkor született, amikor az Oscar-díjas színésznő egy ping pong partin vett részt a barátainál. Miközben játszottak és finomságokat ettek, elgondolkodtak azon, hogy lenne-e egy ilyen bárnak létjogosultsága Amerikában. Szerencsét próbáltak és 2009-ben elindították első ping pong bárjukat New Yorkban. A hely lényege, hogy a vendégek egyszerre tudnak szórakozni és jókat enni, mindkettőre maximális figyelmet tudnak fordítani. Az ötlet sokaknak megtetszett, hatalmas sikere lett, azóta egész étteremlánc alakult ki, Los Angelesben, Chicagóban, Las Vegasban, Torontóban és Dubaiban is van már Spin bár. 

Channing Tatum - Saints and Sinners

Tatum étterme és bárja, a "Saints and Sinners" a new orleansi éjszakai élet egyik fontos helyszíne. Hihetetlen sokféle koktélt és italkülönlegességet lehet megkóstolni, de cajun konyha rajongói is szívesen betérnek a helyre. Vegetáriánus és gluténmentes ételek is kaphatóak, a hangulatról pedig - jó bárhoz híven - élőzene gondoskodik. A bevételt Channing Tatum jótékony célokra fordítja - alapítványokat támogat helyi és világszinten is. Valószínűleg ezért "szentek és bűnösök" a hely neve, hiszen bármennyit is isznak itt, a pénz jó helyre kerül. 

bonjovietterem

Jon Bon Jovi - Soul Kitchen

Bon Jovi étterme, a New Yersey-ben található Soul Kitchen a legjobb az összes közül, ugyanis az énekes ingyenkonyhát üzemeltet itt. Feleségével együtt találták ki az étterem ötletét, céljuk az volt, hogy segítsenek a hajléktalanoknak és a rászorulóknak. Bárki betérhet az étterembe, az ételekért csak akkor kell fizetni, ha tudnak, és annyit, amennyit szeretnének. Természetesen mára annyira felkapott lett a hely, hogy módosabb emberek is beülnek enni, ezért bőven van profitja a vállalkozásnak. Azonban a bevétel egy részéből szintén adomány lesz, amiből Bon Jovi a legszegényebbeket, a rászoruló alapítványokat támogatja. Az ingyenes vállalkozás jól megy, világcégek is támogatják az éttermet. Maga az énekes is besegít a konyhán, ha valaki erre jár, ne csodálkozzon, ha tőle kapja meg az adagját.

Hugh Jackman - Laughing Man Coffee Shop 

Hugh Jackman 1999-ben Etiópiába utazott feleségével, ahol találkozott egy fiatal kávétermelővel, Dukale-lal. A fiú családja mélyszegénységben élt, és hiába próbálta Dukale kőkemény munkával segíteni a családját, nem tudott érvényesülni Etiópiában. Hugh Jackmant arra ösztönözték az ott hallottak és látottak, hogy egy kávéboltot nyisson Laughing Man Coffee Shop néven, amellyel a kávéföldeken dolgozó farmerek munkáját tudja támogatni. A bolt bevételét a Laughing Man Foundation kapja, amely a fiatal vállalkozókat segíti. 

Fotók: Getty Images 

Ezt is szeretjük