
gasztro
-
2022 június 29.
Mitől függ, hogy melyik élelmiszer akciós? Nem feltétlen a közeli lejárat az ok
Sokan még mindig gyanakodva figyelik a leértékelt termékek kínálatát, pedig legtöbbször ugyanolyan jó minőségű áru közül válogathatsz.
-
2022 június 28.
Nyári vitaminpótlás természetesen: 6 zöldség és gyümölcs, amit építs be az étrendedbe
A megfelelő vitaminbevitel egész évben fontos, ez kell ahhoz, hogy egészséges és energikus legyél, épp ezért mindig szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel töltsd fel a szervezeted.
-
2022 június 27.
Ezeket az újkrumplis recepteket készítsd el: a szezon kedvencei lesznek
Az újkrumplit egyszerűen nem lehet megunni, teljesen új dimenziót nyit a télen megszokott öregkrumpli után, ráadásul előbbit akár diétába is beillesztheted.
-
2022 június 27.
Gasztroélmény Balatonszemesen: a Zier Bisztrónál érdemes megszállni is
Ha idén a Balatonnál nyaralsz, és szeretnél túllépni a hekk-lángos-főtt kukorica szentháromságán, próbáld ki a Zier Bisztró kínálatát, nem fogsz csalódni benne.
-
2022 június 25.
A 10 legjobb fogás az ázsiai konyhából: tojásos rizs, szezámmagos csirke, ramen
Kínai büfés kedvenc, japán klasszikus és thai kókusztejes finomság is található az alábbi válogatásban. Ha szereted az ázsiai konyhát, mindenképp készítsd el őket, ha pedig nem kedvelted eddig, ezekkel kezdd az ismerkedést.
-
2022 június 24.
Gasztrotúra Miskolcon? Kóstold meg az erdő kincseit elegáns köntösben
Mikor néztél utoljára körül az erdőben úgy, hogy nemcsak a lábad elé figyeltél, hogy ne ess hasra egy kiálló gyökérben, hanem megfigyeltél minden fűszálat és növényt? Mi most megtettük, sőt, némelyiket meg is ettük.
-
2022 június 24.
10 sütés nélküli desszert semmi munkával: előre is összeállíthatod őket
Akár vendégségbe, akár csak a családnak szeretnél valamilyen desszertet készíteni, nyáron az a legfontosabb, hogy hamar és a sütő bekapcsolása nélkül készüljön.
-
2022 június 23.
Ezeket edd edzés előtt és után: ellátnak energiával és az izomépítésben is segítenek
Ahhoz, hogy hatékony legyen az edzésmunkád, fejlődni is tudj, és ezzel egy időben a megfelelő tápanyagok se hiányozzanak a szervezetedből, nagyon fontos, hogy a táplálkozásodra is kiemelt figyelmet fordíts.
-
2022 június 21.
Támogatja a fogyást, fiatalítja a bőrt: a cseresznye 6 áldásos hatása
Már javában tart a cseresznyeszezon, a piros gyümölcsöt érdemes gyakran fogyasztani, hisz nagyon finom és egészséges is!
-
2022 június 19.
Ősi ételbabonák: tudod, mi köze van a narancsnak a szerelemhez?
A népi hiedelmek velünk élnek, még ha nem is ragaszkodunk hozzájuk, nem vagyunk babonások, akkor is összeszorulhat a gyomrunk péntek 13-án.
-
2022 június 18.
Ezek az ételek szabad tűzön még finomabbak: bográcsban is próbáld ki őket
A szabad tűzön készült ételeknek utánozhatatlan az ízük, a füst különleges aromát kölcsönöz nekik, főzz bográcsban minél többet.
-
2022 június 16.
A 10 legjobb receptünk rizsből: sós és édes fogásokat is mutatunk
Reformétkezés ide vagy oda, a mai napig az egyik legnépszerűbb köret a rizs. Egyáltalán ne becsüld le, mert nagyon változatosan készítheted el, akár egészséges verzióban is.
-
2022 június 16.
Három szuper vidéki étterem, ahol nem csak enni érdemes: borélmény is egyben
Az első nyári hónappal együtt a felszabadulás érzése is megtalál mindenkit. Alig várja az ember, hogy munka után kint legyen a zöldben, a szabadban, a vízparton, és persze eljött a hétvégi kiruccanások ideje is.
-
2022 június 15.
Miért félig üres minden chipses zacskó? Nem a megtévesztés a célja
Ha szereted a chipset – és ki ne szeretné –, biztosan te is sokat bosszankodsz azon, hogy a zacskóban néha több a levegő, mint maga a ropogtatnivaló. Ügyes megtévesztésről vagy valami másról van szó?
-
2022 június 14.
10 étel, amihez nem kell bekapcsolni a tűzhelyet: jól behűtve a legfinomabbak
Kánikulában senkinek sincs kedve bekapcsolni a sütőt vagy a főzőlapot, nincs szükség a konyha befűtésére a meleg nyári napokon. Szerencsére nem is kell, ha ezeket a recepteket készíted el.
-
2022 június 12.
A 10 legjobb egytálétel, hogy ne kelljen a köreten gondolkodni: biztosan jóllaksz velük
Ha nem szeretnél mindennap a konyhában ácsorogni, készíts egy finom egytálételt, így pár napig megspórolhatod a főzést, és a köreten sem kell aggódnod, hogy sok vagy kevés lett.
-
2022 június 10.
Méregtelenít és a fogyást is segíti: az almaecetet házilag is elkészítheted
A természetes ecet sokoldalú csodaszer, a paletta igen színes, az egyik legjótékonyabb az almaecet, melyet kellemes zamata miatt is érdemes próbára tenni a konyhában.
-
2022 június 8.
10 izgalmas közel-keleti recept, amit otthon is elkészíthetsz: joghurtsajt, hummusz, tabulé
A közel-keleti konyha szépen lassan szivárgott be a magyar gasztronómiába, és izgalmas fűszeres ízeivel hamar népszerű lett, hiszen nemcsak különleges, hanem nagyon egészséges is.
-
2022 június 8.
Természetes probiotikum és fehérjebomba a natúr joghurt: jót tesz az emésztésnek
Bár a legtöbb gyümölcsjoghurt tele van hozzáadott cukorral és adalékanyaggal, a natúr joghurt nagyon egészséges, kalciumban, káliumban, fehérjében gazdag.
-
2022 június 6.
A legjobb glutén- és laktózmentes receptjeink nem csak ételallergiásoknak
Ha szerencséd van, és bármit megehetsz, akkor biztosan nem böngészed a laktóz- és a gluténmentes recepteket, de ha valamilyen allergiád van, akkor mindenképpen szükséged lesz olyan ételekre, amelyek vagy az egyik, vagy a másik összetevőt biztosan nem tartalmazzák.
-
2022 június 5.
10 hűsítő ital a meleg napokra: ezekkel nem lesz gond a folyadékpótlás
Nyáron különösen fontos a folyadékpótlás, hiszen rengeteg vizet veszítünk az izzadással. Ha a natúr víz nem csúszik úgy, ahogy kellene, próbáld ki az alábbi frissítőket.
-
2022 június 4.
A legjobb grillpácok különféle húsokhoz – Így biztosan szaftosak maradnak
A jó idővel együtt érkezik a grillszezon, egyre több időt töltünk a szabadban, ahol a szórakozás mellett az étkezés is fontos szerepet kap, méghozzá az isteni és változatosan elkészíthető grillételek formájában.
-
2022 június 2.
Michelin-csillagos vacsora a Duna-parton – A SHO Beach különleges estével indítja a nyarat
Egészen különleges vízparti vacsorában lehet részük azoknak, akik június 6. és 9. között asztalhoz ülnek a SHO Beachen, a Beach Dining keretében egy egészen egyedi élményt kapnak.
-
2022 június 1.
5 reggeli, ami megemeli a vércukorszintet: nem okoznak tartós teltségérzetet
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit nemcsak azért nem érdemes kihagyni, mert isteni ételektől vonod meg magad, de ha tartósan nem eszel ébredés után, akár 2-es típusú cukorbetegség is kialakulhat.
-
2022 május 30.
9 rostban gazdag étel bulgurral: támogatják a fogyásodat, és egyszerűen készülnek
Nemcsak azoknak jó alternatíva a bulgur, akik vigyáznak az alakjukra, hanem azoknak is, akik változatosabb köreteket szeretnének készíteni, nem csak rizst vagy krumplit.
-
2022 május 30.
Fűszerezz ecettel: húspácként, üdítőként, sőt desszertekben is használhatod
Sajnos Magyarországon az ecetsavat és az ecetet többnyire egy kalap alá veszik, pedig érdemes tisztában lenni vele, mikor mit is fogyaszt az ember.
-
2022 május 29.
10 recept, amit minden gyerek imádni fog: hamburger, házi fagyi, gumicukor
Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, ilyenkor őket ünnepeljük, épp ezért megérdemlik a lurkók, hogy kedvenc finomságaik kerüljenek az asztalra.
-
2022 május 27.
Így fogyj gyorsan önsanyargatás nélkül: az almadiéta nem csak a zsírt égeti
Az alma egészséges, számos pozitív hatással bír, immunerősítő, emésztésjavító, és még diéta is épül a gyümölcs köré.
-
2022 május 25.
A Gourmet Fesztiválon a zsíros kenyér se mindennapi – Kóstold végig Magyarország ízeit
Az örökség jegyében széles, változatos és házias menüsorral, rég elfeledett fogásokkal, klasszikusokkal és különlegességekkel is készülnek a Gourmet Fesztivál kiállító éttermei, hogy újra felvonulhasson a magyarországi csúcsgasztronómia színe-java a Millenárison.
-
2022 május 23.
Sokkal finomabb lesz a spárga, ha fehérborral párosítod: a köbre emeli az ízét
Vannak bor-étel párosítások, amelyek már klasszikusnak számítanak. Ilyen a bárány és a pinot noir vagy a tokaji aszú és libamáj. Ehhez hasonló a sauvignon blanc és a spárga kapcsolata, ami ilyenkor, a tavaszi időszakban kihagyhatatlan a bor- és gasztrorajongók körében.