Ismerd meg a magyar konyha büszkeségét, a Rögös túrót! (x)
Bár sokan nem is gondolnák, de a Rögös túró egyike a magyar gasztronómia híres és elismert értékeinek. Vajon minek köszönhető ez?
Egy páratlan íz, amit csak a Kárpát-medencében kóstolhatsz meg: a Rögös túró a magyar konyha egyik legegyedibb alapanyaga.
Észrevetted már, hogy külföldön járva nem találhatod meg az élelmiszerboltok hűtőiben? Ez bizony nem véletlen! A Kárpát-medencén kívül máshol nem készítenek ilyen friss sajtot. Bár sok különféle túróféleséggel lehet találkozni szerte a világban, de Rögös túrót egyedül csak itt gyártanak.
Ez az első hagyományos különleges tejtermékünk
A tradicionális előállításának köszönhetően a Rögös túró 2019-ben rangos nemzetközi elismerésben részesült: az Európai Unió nyilvántartásába vette, és ezzel kiérdemelte a hagyományos különleges termék címet.
Az elismerést igazoló pecsét azóta is megtalálható a Rögös túró csomagolásán, márkától függetlenül. Ha szeretnéd élvezni ennek a friss, zamatos és páratlan tejterméknek az ízét, csak keresd a csomagolásokon a sárga és kék színű HKT, azaz hagyományos különleges termék logót!
Azok a csodás Rögös túrós falatok
A Rögös túró az egyik legváltozatosabban felhasználható konyhai alapanyagunk. Kellemes íze jól illik a különféle édes és sós ételekhez – gondolj csak olyan klasszikus magyaros fogásokra, mint a túrógombóc és a körözött. Az utóbbi finomság receptjét a cikkünk végén meg is találod.
Lényegében csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy mit és mikor varázsolj belőle az asztalra: ízletes krémet reggelire, levesbetétet vagy főételt ebédre, esetleg pogácsát vagy tortát ünnepnapokra.
Ha szeretnél finomabbnál finomabb Rögös túró receptek között böngészni, vagy többet is megtudnál páratlan tejtermékünkről, látogass el a hivatalos oldalára.
Ahogyan azt ígértük, most következzen egy egyszerű, mégis nagyszerű házi körözött recept!
Hozzávalók:
- 500 g Rögös túró
- 2 dl tejföl
- 100 g vaj
- 1 db lila hagyma
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- 1 mk. kömény
- só
Elkészítés:
A Rögös túrót egy tálban összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, vajat, és belereszeljük a megtisztított lila hagymát. Őrölt pirospaprikával, őrölt köménnyel, sóval ízesítjük, és alaposan összekeverjük. Néhány órára tegyük hűtőbe a krémet, hogy az ízek összeérjenek.