Ismerd meg a magyar konyha büszkeségét, a Rögös túrót! (x)

RT 1280x720 KANAL

Bár sokan nem is gondolnák, de a Rögös túró egyike a magyar gasztronómia híres és elismert értékeinek. Vajon minek köszönhető ez?

Egy páratlan íz, amit csak a Kárpát-medencében kóstolhatsz meg: a Rögös túró a magyar konyha egyik legegyedibb alapanyaga.

Észrevetted már, hogy külföldön járva nem találhatod meg az élelmiszerboltok hűtőiben? Ez bizony nem véletlen! A Kárpát-medencén kívül máshol nem készítenek ilyen friss sajtot. Bár sok különféle túróféleséggel lehet találkozni szerte a világban, de Rögös túrót egyedül csak itt gyártanak.

rogos-turo3

Ez az első hagyományos különleges tejtermékünk

A tradicionális előállításának köszönhetően a Rögös túró 2019-ben rangos nemzetközi elismerésben részesült: az Európai Unió nyilvántartásába vette, és ezzel kiérdemelte a hagyományos különleges termék címet.

Az elismerést igazoló pecsét azóta is megtalálható a Rögös túró csomagolásán, márkától függetlenül. Ha szeretnéd élvezni ennek a friss, zamatos és páratlan tejterméknek az ízét, csak keresd a csomagolásokon a sárga és kék színű HKT, azaz hagyományos különleges termék logót!

alapanyag 1200x800

Azok a csodás Rögös túrós falatok

A Rögös túró az egyik legváltozatosabban felhasználható konyhai alapanyagunk. Kellemes íze jól illik a különféle édes és sós ételekhez – gondolj csak olyan klasszikus magyaros fogásokra, mint a túrógombóc és a körözött. Az utóbbi finomság receptjét a cikkünk végén meg is találod.

Lényegében csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy mit és mikor varázsolj belőle az asztalra: ízletes krémet reggelire, levesbetétet vagy főételt ebédre, esetleg pogácsát vagy tortát ünnepnapokra.

Ha szeretnél finomabbnál finomabb Rögös túró receptek között böngészni, vagy többet is megtudnál páratlan tejtermékünkről, látogass el a hivatalos oldalára.

Ahogyan azt ígértük, most következzen egy egyszerű, mégis nagyszerű házi körözött recept!

rögös-turo

Hozzávalók:

  • 500 g Rögös túró
  • 2 dl tejföl
  • 100 g vaj
  • 1 db lila hagyma
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 mk. kömény

Elkészítés:

A Rögös túrót egy tálban összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, vajat, és belereszeljük a megtisztított lila hagymát. Őrölt pirospaprikával, őrölt köménnyel, sóval ízesítjük, és alaposan összekeverjük. Néhány órára tegyük hűtőbe a krémet, hogy az ízek összeérjenek.

Ezt is szeretjük