Granolával töltött sült alma: kellemes illata belengi az egész lakást

4
Nyomtatás
gtacover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A töltött sült alma édes napindítóként is megállja a helyét, de délutáni nasinak is tökéletes választás.

Miközben sül az alma, elképesztően jó illat járja át a házat, egyszerre ébreszt ünnepi és meleg hangulatot az emberben. A töltött almákat nagyon változatosan, sokféle töltelékkel lehet megpakolni, kerülhet bele diós vagy karamellás-mandulás is, de most granolával készítettük.

A sült almák félbevágva is készülhetnek, úgy is rájuk lehet kanalazni a tölteléket. Tálalásnál nagyon feldobja a töltött finomságot, ha karamellöntettel locsolod meg, de még vaníliafagylaltot is kínálhatsz mellé, és persze simán, magában habzsolva is isteni lesz.

A finomság igazi megúszós recept, ami reggelinek és nasinak is szuper választás. Egy azonban biztos, ha reggel készítenéd, olyan napot válassz, amikor megengedheted magadnak a lustulást, mert a töltött almák elfogyasztása után jólesik majd visszabújni a takaró alá szundítani még egy kicsit.

Granolával töltött sült alma

gtact

Hozzávalók 3 darabhoz

Alma:

  • 3 darab alma

Töltelék:

  • 100 gramm vaj
  • 100 gramm liszt
  • 100 gramm granola
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • olaj kevés
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le, a magházukat vágjuk ki.

Hőálló edényt (tepsi, jénai) kenjünk meg enyhén (1-2 evőkanál) olajjal.

A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, granolát, cukrot, fahéjat, alaposan keverjük egybe az alapanyagokat.

A granolás keverékkel töltsük meg az almákat, helyezzük őket a kiolajozott tepsibe, ezüstpapírral fedjük le, majd toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe 25 percre. Utána ezüstpapír nélkül még 20-30 percig süssük, míg az alma enyhén megbarnul. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon