
receptek
-
2023 február 4.
Mustáros, tejszínes karfiolkrémleves: sütőben sült zöldség az alapja
A karfiolkrémleves igazán különleges lesz a zöldségnek köszönhetően, amely sütőben pirul. Így kap a leves egy kis füstös aromát, ehhez pedig a mustár pikáns íze is társul.
-
2023 február 4.
Mennyei profiterol fánktésztából: egyszerűbb, mint gondolnád
A hagyományos olasz profiterollal szemben ez a desszert fánktésztából készül, így sokkal egyszerűbben és biztosabban elkészítheted a kedvenc farsangi nassolnivalódat.
-
2023 február 4.
Így süss ropogós kenyeret házilag: 5 hozzávalóból készül
A kenyérkészítés még sosem volt ilyen egyszerű: mindössze 5 hozzávalóból készítheted el ezt a ropogós csodát, és elfelejtheted a bolti változatokat.
-
2023 február 4.
Mézes-narancsos mázzal sült csirkemell: így biztosan nem szárad ki a hús
Nem csak a kacsához illik a narancs, csirkemellel is nagyon jól működik, mézes mázként lesz a legfinomabb.
-
2023 február 3.
Pikáns, chilis avokádókrém: joghurttól lesz selymes a kence
Az ínycsiklandó avokádókrém kétféle paprikával dúsítva készül, az egyiktől édes zamatot kap, a másik pikánssá varázsolja.
-
2023 február 3.
A legfinomabb crème brûlée: mentesen is mennyei a franciák kedvence
A franciák büszkeségét, a créme brulée-t akkor sem kell kihagynod, ha nem ehetsz tejterméket vagy tojást: a reformdesszert megszólalásig hasonlít a tradicionális változatra, és még elkészíteni is egyszerűbb.
-
2023 február 3.
Téli gyümölcssaláta mézes-narancsos öntettel: vitaminbomba desszert
Színes, izgalmas, egészséges és nagyon finom ez a gyümölcssaláta, bátran vegyítsd a különböző ízeket, édes és fanyar párosítással lesz a legjobb.
-
2023 február 3.
Foszlós tésztában sült fasírt: ebből biztos a repeta
Kelt tésztából nem csak édes finomságok gyárthatók, izgalmas sós recepteket is érdemes kipróbálni, például ezt a fasírttal töltöttet, mely vendégvárónak és uzsonnának is szuper választás.
-
2023 február 2.
Az internet új kedvence a parmezános sült krumpli: érdemes kipróbálni
A pirosra sült burgonya kívül ropogós, belül krémes, tökéletes köret húsok mellé, de magában, mártogatóssal is jól fog esni.
-
2023 február 2.
Mennyei tócsni zöldbanánból: ha unod már a megszokott ízeket
A tócsni a világ egyik legegyszerűbben összedobható fogása, és szinte bármilyen zöldségből elkészíthető. Ha unod a krumplialapút, akkor próbáld ki ezt a reformváltozatot zöldbanánból.
-
2023 február 2.
Isteni, illatos gyömbéres keksz: kívül roppanós, belül ragacsos
A gyömbér mindent picit csípőssé, pikánssá tesz, de nem csak sós ételekbe, süteményekbe is szuperül illik, feldobja, illatossá teszi a tésztáját.
-
2023 február 2.
Ropogós bundában sült kijevi csirkegolyó: ilyen finomat még nem ettél
A bájos megjelenésű húsgolyó ropogós bundában csábít, melynek belsejébe fokhagymás vaj kerül.
-
2023 február 1.
Selymes, 30 perces brokkolikrémleves: mascarponéval keverve készül
A sűrű, selymes brokkolikrémleves jólesik a hideg estéken, testet és lelket átmelegít. Kortyold bögréből, vagy krutonnal megszórva kínáld.
-
2023 február 1.
Egyszerű, fokhagymás répatócsni: sütőben is elkészítheted
A sütőben sült zöldséget csak szeretni lehet, hát még akkor, ha tócsni formájában kerül a tepsibe. Az édeskés répa tökéletes alapja lesz.
-
2023 február 1.
Mogyoróvajas energiaszelet: sütni sem kell, annyira egyszerű
Gluténmentes, olajmentes, rostban gazdag és elképesztően finom: ez a sütés nélküli mogyoróvajas energiaszelet. Az egészet pedig málnazselé koronázza meg.
-
2023 február 1.
Vajpuha csirkemáj gombás-szalonnás szószban főzve: így lesz tökéletes
Nem lehet ellenállni a sűrű, ízletes szósznak, a bacon füstössége és sóssága dominál benne, az ízeket magába szívja a puha máj is.
-
2023 január 31.
Selymes, tárkonyos gombaleves: laktató fogás húsmentesen
A selymes gombakrémleves a mustárnak köszönhetően gazdag ízvilágú, mely különösen jólesik a hideg napokon.
-
2023 január 31.
Isteni almás-fahéjas gofri pillanatok alatt: puha és szaftos a tészta
Nincs vele sok munka, csak mindent össze kell keverni, mégis az egyik legfinomabb reggelit vagy desszertet teheted az asztalra.
-
2023 január 31.
Szaftos, darált húsos raguval töltött karalábé: tartalmas és nagyon finom
Tedd izgalmasabbá a karalábét, töltsd meg gazdag ízvilágú raguval, mely hasonlít a bolognaihoz. Így készítve a gyerekek is imádni fogják a zöldséget.
-
2023 január 30.
Pénztárcakímélő krumplileves virslivel: laktató, finom ebéd
A sűrű krumplileves szalonnával és virslivel gazdagítva készül, így sokkal bőségesebb, biztos, hogy nem maradsz utána éhes.
-
2023 január 30.
Fűszeres, spanyol burgonyakrokett: kívül ropogós, belül krémes
A burgonyakrokett az egyszerű krumpli látványos felhasználása, hiszen így lenyűgöző köret lehet belőle: főleg akkor, ha mediterrán fűszerekkel ízesíted.
-
2023 január 30.
Köhögéscsillapító hagymatea egyszerűen: sokféleképpen ízesítheted
Mézzel és fahéjjal ízesítve nem csak még egészségesebb, sokkal finomabb is lesz a tea, adj neki egy esélyt megfázás idején.
-
2023 január 29.
Joghurtos uborkasaláta pillanatok alatt: sültek mellé tökéletes
A joghurtos, fokhagymás uborkasaláta ízben felveszi a versenyt a tzatzikival, húsok mellől kihagyhatatlan.
-
2023 január 29.
Édes, szilvalekvárral töltött papucs: tepertő gazdagítja a tésztáját
A békebeli, édes töltelékkel készült papucs tésztája tepertővel és zsírral gyúrva készül, ettől lesz porhanyós és különleges a finomság.
-
2023 január 29.
Barna cukorral karamellizált csirkecomb: fényes máz vonja be a húst
Minimális vele a tényleges munka, és nagyon ízletes fogást tehetsz az asztalra, ha elkészíted ezt a combot.
-
2023 január 28.
Fűszeres bundában sült tofu: kívül ropogós, belül omlós
Ennek a bundázott tofunak, azaz katsunak nincsen párja: kívül ropogós és fűszeres, belül omlós és tápláló. Az elkészítése pedig annyira egyszerű, hogy ha egyszer kipróbálod, függővé válsz.
-
2023 január 28.
Kiadós rakott krumpli hússal rétegezve: nem a megszokott formában készül
A rakott krumpli az egyik legkedveltebb magyaros fogás, mely a megszokott recepttől eltérően most fűszeres hússal dúsítva készül, és más turpisságot is elkövettünk a recept megalkotásánál.
-
2023 január 28.
Fűszeres palacsinta narancsöntettel: a téli hónapok kötelező desszertje
A palacsinta hatalmas közönségkedvenc, imádjuk minden formában. A téli szezonban pedig érdemes gyümölcsökkel társítani: így született meg a narancsos változat ötlete.
-
2023 január 28.
Rozmaringos csirkemájkrém házilag: pirult szalonna is ízesíti
A házi májkrém elkészítése nem időigényes, érdemes belevágni, mert sokkal finomabb, mint a boltban kapható.
-
2023 január 27.
Így készíts zabitalt házilag: egyszerű és filléres opció tej helyett
A folyton emelkedő élelmiszerárakkal nem egyszerű lépést tartani, azonban vannak olyan dolgok, amelyeket otthon is könnyedén elkészíthetsz, a bolti ár töredékéért. Ilyen a zabital, amely kiváló tejpótló is egyben.