Fahéjas bundás alma: sűrű palacsintatésztában mártóznak meg az almaszeletek

bundásalma
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Aranybarnára pirult, fahéjas palacsintatésztában lapulnak meg a puhára sült almaszeletek, mennyei finomság.

A fahéjas bundás alma az egyik legeslegfinomabb desszert vagy nassolnivaló, amit ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, elronthatalan, csak arra vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Ebben a receptben sűrű, fahéjas palacsintatésztában mártóznak meg az almaszeletek, a sütés végén pedig kapnak még egy fahéjas cukros bundát is.

Alma szerencsére az év minden szakában kapható, de télen különösen kedvelt, úgyhogy tökéletes januári édesség lehet belőle, főleg, hogy melegen fogyasztva a legfinomabb, ami a fagyos napokon elképesztően jólesik. 

Fahéjas bundás alma

bundásalma2

Hozzávalók 4 személyre

A bundás almához

  • 4 darab alma
  • 1 bögre liszt
  • 0.25 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 darab tojás
  • olaj (sütéshez)

Forgatáshoz

  • 0.5 bögre cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk olajat, annyit, amennyi ellepi majd az almaszeleteket. Készítsünk elő egy 2.5 deciliteres bögrét.

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig a nedveseket, vagyis a tejet és a tojást.

Vegyítsük össze a kettőt, sűrű, homogén, palacsintatészta-állagú masszát kell kapnunk. 

Az almát hámozzuk meg, de akár rajta is maradhat a héja, szeleteljük fel vékony, kb. 0.5 cm-es szeletekre. A szeletek közepéből vágjuk ki a csutkát.

Az almaszeleteket mártsuk a palacsintatésztába, hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd tegyük őket a forró olajba. 2-3 percig süssük, ha kell forgassuk meg, míg mindkét fele aranybarna nem lesz.

Tegyük az almaszeleteket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj, majd forgassuk meg őket a fahéjas cukorban. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük