Egyszerű kakaós kocka: lekvártól isteni a tészta

Egyszerű, puha kakaós kocka cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kakaós sütemény elkészítése nagyon egyszerű, kezdő konyhatündérek is sikerrel megalkothatják. A család és a barátok odáig lesznek a finomságért.

Én személy szerint jobban szeretem az egyszerűbb finomságokat: ilyen ez a kakaós kocka is, amely egy kamrasüti, hiszen – általában – otthon is megtalálható alaphozzávalók alkotják. A sütemény tésztája álompuha, köszönhetően a lekvárnak, amelytől pluszízt is kap a finomság.

Milyen lekvárral készüljön?

A tésztába bármilyen lekvár remekül illik. Én barackkal, eperrel és szilvával szoktam összedobni, de áfonyával is nagyon finom. A sütit kockákra vágva, porcukorral szórva kínáld. Ha nagyon édesszájú vagy, tejszínhabbal és bogyós gyümölcsökkel is kipróbálhatod, és vaníliafagyi is szuperül passzol hozzá.

Nem csak összetevőiben szerény, a sütemény elkészítésében is egyszerű. Kezdő fakanáltanocok is bátran nekiállhatnak, hisz csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, aztán mehet is a sütőbe.

Egyszerű, puha kakaós kocka

lekvaros-kocka

Hozzávalók 12 szelethez

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 darab tojás
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2.5 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál lekvár (eper, málna, szilva vagy barack)
  • porcukor a szóráshoz ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit (24x39 cm) béleljük ki sütőpapírral.

A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a tejet, olajat és a lekvárt. Ezután a lisztes keveréket apránként adjuk a tojásos keverékhez.

A masszát simítsuk az előkészített tepsibe, majd toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (sütési idő 30-40 perc).

Az elkészült süteményt hűtsük ki, majd vágjuk fel tetszés szerint (kockákra), majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük