Dobjuk fel a megszokott rántott húst: panírozzunk változatosan!

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné a rántott húst. Otthon is előszeretettel készítjük a családnak, az apósom szinte mindig ezt rendeli az étteremben. 

Sokan azt mondják, hogyha egy étterem színvonalát szeretnénk tesztelni, akkor rendeljünk rántott húst, sok mindenre fény fog derülni. Egyik nap pont erről beszélgettünk Ágival, a főszerkesztőmmel, ő Spagetti Carbonarát szokott, azt mondja, az is nagyon érdekes tanulmány.

Min lehet változtatni?

Nálunk szinte heti rendszerességgel van rántott hús, így néha muszáj egy kicsit újítani. Sok dolgot nem lehet variálni, de az is feldobja az ételt, ha liszt helyett mást használunk, például teljes kiőrlésű változatot vagy zabpehelylisztet, illetve maglisztet. A morzsát még változatosabbá tehetjük, erre mutatunk néhány ötletet. Van köztük egészségesebb, pikánsabb és különlegesebb is. A panírozás után a húsokat ugyanolyan módszerrel süssük, mint a hagyományosat, illetve ha tényleg egészségesebb változatot szeretnénk, készíthetjük sütőben is. 

Változatok panírra

Corn flakes 

Talán ez a leginkább népszerű a gyerekek körében. A corn flakest mindenki szereti, kisütve ráadásul még ropogósabb lesz. Ugyanúgy működik, mint a hagyományos panírozás, csak a morzsa helyett használjunk apróra tört corn flakes-t. Természetesen cukormentes változatot. 

rantott hus corn flakes bundaban

Kókuszreszelék

Nálunk a kókusz a reneszánszát éli, főleg reszelék formájában. Általában süteményeket sütök belőle, de húshoz is remekül passzol. Kókuszreszelékkel is lehet helyettesíteni a morzsát, de hozzá is lehet keverni. Ha a felvert tojásba egy kis kókusztejet öntünk, az íze még intenzívebben fog érvényesülni. 

Zöldfűszer

Amikor rendszeresen sütöttem rántott húst, ez volt az első újítás, amit kipróbáltam. Nálunk nagyon szeretik a zöldfűszereket, gondoltam, a panírban is sikert fognak aratni. Használhatunk kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot vagy oregánót is, a lényeg, hogy jól morzsoljuk össze, úgy adjuk a morzsához. 

rantott hus szezammagos bundaban

Olajos magvak

Az olajos magvak, mint a napraforgó, tökmag vagy a szezámmag igazán különlegessé teszik a rántott húst. Lehet külön-külön is a morzsába keverni, de többfélét is tehetünk bele egyszerre. 

Tortilla

Imádom a tortillachipset, ha nem eszem meg azonnal és félreteszek belőle, akkor bundának is kiváló. Csak jól össze kell törni és a morzsa helyett használni. Ha szeretjük a csípőset, választhatunk olyan változatot is.

Pattogatott kukorica

Ez szintén a gyerekek nagy kedvence. Panír helyett használjunk apróra tört pattogatott kukoricát, és mindjárt izgalmasabb lesz a rántott húsunk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük