
technologia
-
2023 szeptember 24.
6 trükk zöldség- és gyümölcspucoláshoz: így csináld gyorsan és hatékonyan
A konyhában mindig elkélnek az új és praktikus ötletek arra vonatkozóan, hogy miként lehetne felpörgetni például a zöldség- és gyümölcspucolást? És persze melyik háziasszony ne örülne annak, ha egy olyan ötlettel lehetne gazdagabb, ami esetleg kevesebb koszolással és takarítással jár utána?
-
2023 szeptember 23.
Így nem fut ki a víz a fazékból: ez az egyszerű trükk az internet sztárja
A tészta- vagy virslifőzés egyik kellemetlensége, ha a víz kifut a lábasból. Egy egyszerű trükknek köszönhetően azonban kiküszöbölhető a probléma.
-
2023 szeptember 21.
Így tárold az ételt a hűtőben: van olyan is, amit tilos lehűteni
A hűtő használata elsőre kézenfekvőnek tűnik, ahhoz azonban, hogy igazán kiaknázhasd a lehetőségeit, érdemes tisztában lenni az alapokkal. Azt is mutatjuk, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyeknek kifejezetten árt, ha hűtőben tárolod.
-
2023 szeptember 20.
Így pucolj fokhagymát gyorsan: a leghatékonyabb módszer
A fokhagyma pucolása sokszor több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ezért folyton kutatunk a leggyorsabb módszer után. Most mutatjuk a szerintünk toplistás technikát!
-
2023 szeptember 19.
Almatárolási tippek: hónapokig friss és ropogós marad a gyümölcsi tippek: hónapokig is friss és ropogós marad a gyümölcs
Az alma a gyümölcsök királynője, finom és egészséges. Rengetegféle közül lehet válogatni, vannak olyan fajták, melyek jól tárolva hónapokig is elállnak.
-
2023 szeptember 5.
Engedd le a jeges hűtőt pillanatok alatt: így a takarítása is gyorsabb
A hűtő leengedését nem érdemes halogatni. A polcokat időnként át kell törölni, és a jégszekrény élettartama miatt is fontos a leolvasztás.
-
2023 szeptember 4.
Ne dobd ki a sárgadinnye magját és héját: tele vannak vitaminnal
Az illatos sárgadinnyét szeptember végéig is élvezheted: a gyümölcs húsa mellett a magja és a héja is érdemel némi figyelmet, egy kis kreativitással pompás dolgok készülhetnek belőlük.
-
2023 augusztus 31.
Így lehelj új életet a száraz kenyérbe: a praktikának köszönhetően újra puha lesz
Az egyszerű trükknek hála az előző napról rád száradt kenyér olyan lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.
-
2023 augusztus 30.
Így készíts cukkinispagettit: 5 módszert is mutatunk
A cukkinispagetti készítése közel sem akkora ördöngösség, mint amilyennek elsőre tűnik: több módszerrel is hozzájuthatsz a vékony, tésztára emlékeztető cukkiniszálakhoz. Mutatjuk, melyek ezek!
-
2023 augusztus 29.
Így készül az igazi japán tempura: pofonegyszerűen összeállítható
Amennyire bonyolultan hangzik elsőre, olyannyira egyszerű, ugyanakkor remek ízt ad a bundázott ételeknek.
-
2023 augusztus 27.
Tartósítás mesterfokon: minden, amit a füstölésről tudni kell
A füstölés a tartósítás egy évszázadok óta ismert és elismert módszere. Ennek rejtelmeibe avatunk most be.
-
2023 augusztus 26.
Így vágd fel a mangót pazarlásmentesen: ezzel a módszerrel gyerekjáték lesz
Gyors és egyszerű módszert mutatunk, amellyel percek alatt felvághatsz egy mangót: mindössze az érett gyümölcsre és egy éles késre lesz szükséged, és már nassolhatod is!
-
2023 augusztus 25.
3 bevált tipp a paradicsom savasságának megszüntetésére: olcsó praktikákat mutatunk
A paradicsomból számtalan kellemes színű és ízű fogás készülhet, melyekkel csak egy probléma van, hogy savat csinálhatnak.
-
2023 augusztus 21.
Így készítsd a rostban gazdag bulgurt: azt is mutatjuk, hogy dobhatod fel
A bulgur a közel-keleti és a török konyha nagy kedvence, melyből izgalmas köret és főétel is készíthető.
-
2023 augusztus 11.
Így készíts tahinit házilag: hasznos trükköket mutatunk
A tahinit otthon is pofonegyszerűen elkészítheted, és az eredmény garantáltan sokkal jobban fog ízleni, mint a boltban található, borsosabb árú változatok.
-
2023 augusztus 8.
Így tisztítsd meg a leharcolt edényeket: a makacs foltok is eltűnnek
Vegyszermentes, kézkímélő, filléres praktikák a nagyitól, melyek könnyedén elbánnak a beszáradt zsírfoltokkal az edényeken.
-
2023 július 30.
10 tipp húsimádóknak, hogy szaftos és ízletes legyen a sült: az előkészítést is mutatjuk
Sült hús készítésénél nem érdemes levágni a zsírosabb részeket, sokkal omlósabb, ízletesebb lesz tőle.
-
2023 július 28.
Segítség, púposodik a piskóta! Sütési bakik és megoldások
Szívvel, lélekkel és gyakorlással bárkiből sütimester válhat. A lényeg, hogy az esetleges kudarcok ellenére ne hagyj fel a finomságok készítésével!
-
2023 július 16.
Balesetmentes krumplireszelés pillanatok alatt: bevált praktikát mutatunk
Az egyszerű praktikának köszönhetően nem lesz többé rémálom a krumpli reszelése! Biztonságos és gyors trükköt mutatunk.
-
2023 július 9.
Ecet és só is segíthet a foltos konyharuhán: 6 bevált praktika a nagyitól
Ecet, só, szódabikarbóna és mosogatószer is újjávarázsolhatja a besárgult, makacs foltokat viselő konyharuhát.
-
2023 július 1.
Így darabold a dinnyét, hogy ne legyen minden ragacsos: bevált technikát mutatunk
A praktikus technikának köszönhetően pillanatok alatt szervírozható a nyár kedvenc csemegéje, melyet sokkal jobban esik így falatozni.
-
2023 június 18.
Így használd a száraz és friss fűszereket: nem mindegy, mikor adod az ételhez
Fűszerekkel lesz igazán ízletes az étel, ám a jóból is megárt a sok. Az ízesítők használatánál figyelembe kell venni, mit mikor adunk az ételhez, és mivel harmonizálnak, különben nem lesz élvezhető a fogás.
-
2023 június 14.
Így tárold a zöldségeket és zöldfűszereket, hogy sokáig frissek maradjanak: 5 tippet mutatunk
A zöldségek a megfelelő tárolásnak köszönhetően sokkal tovább maradnak frissek, így nem végzik a kukában idő előtt, és nem kell folyton boltba rohangálni a friss áruért.
-
2023 június 12.
Minden, amit a befőzésről tudnod kell – 3 tuti tipp a biztos sikerért
Kövesd az alábbi trükköket és praktikákat, hogy a legkirályabb lekvárok és befőttek sorakozzanak a polcodon!
-
2023 június 10.
Lángossütésre fel! Így készítve biztosan tökéletes lesz
Lángost otthon is süthetsz, nem kell tőle félni, egyáltalán nem nehéz, csupán néhány dologra kell nagyobb figyelmet fordítani, a végeredménnyel pedig mindenki elégedett lesz.
-
2023 május 28.
Így pácold a húsokat, hogy omlósak legyenek: a száraz és nedves pácot is mutatjuk
Ha igazán omlós és ízletes sültet tennél az asztalra, a pácnak kulcsszerepe van, átjárja a húst, sokkal finomabb és puhább lesz tőle, és szaftosabban is tartja.
-
2023 május 24.
Így lesz a legfinomabb a kotyogós kávé: bevált tippeket mutatunk
A kotyogós kávék között hatalmas különbségek lehetnek attól függően, milyen módszerrel főzöd le az italt. Nem mindegy, milyen vizet, milyen hőfokot, milyen őrleményt és milyen technikát használsz.
-
2023 május 18.
4 környezetbarát élelmiszer-csomagolás: azt is mutatjuk, hogy miket kerülj
A világszerte előállított műanyag kb. 60%-át élelmiszer-csomagolásra használják: tudatos vásárlással és alternatív csomagolóanyagok választásával te is sokat tehetsz a környezetedért és saját egészségedért.
-
2023 május 11.
Erre figyelj, ha spárgát vásárolsz: az elkészítéséhez is adunk ötleteket
A spárga kényes zöldség, érdemes annyit vásárolni belőle, amennyit rögtön felhasználsz, mert rosszul tárolva hamar veszít a vonzerejéből.
-
2023 május 10.
Így készíts kókuszitalt házilag: nem csak a kávédhoz használhatod
Házilag kókuszitalt készíteni a világ egyik legegyszerűbb dolga, hiszen kevés hozzávalóból is megvan, és mindössze egy turmixgépre van hozzá szükség. A bolti változatok pedig meg sem közelítik, annyira jó!