technologia
-
2024 március 16.
Bevált trükk a gyümölcslegyek ellen: így tartsd távol őket
Kevés dühítőbb dologgal találkozhatunk a konyhában, mint amikor a friss gyümölcsöt megmásszák a gyümölcslegyek. Szerencsére azonban ellenük is van már bevált trükk, amivel távol tarthatod őket.
-
2024 március 12.
Így érdemes pácolni a húsokat: 3 tipp, amitől sokkal ízletesebb a sült
A tökéletes sült titka a megfelelő fűszerezésben rejlik. Az ízesítés történhet egyszerűen, sóval és borssal, de érdemes más aromákkal, különlegesebb fűszerekkel is kísérletezni.
-
2024 március 6.
Így tárold és fogyaszd a tormát: receptet is mutatunk
A húsvét közeledtével a torma is újból főszerepbe kerül. Utánajártunk, hogy mégis mi fán terem, és mire használhatod még.
-
2024 február 29.
Tésztafőzési tippek: tényleg kell olaj a vízbe?
A tésztafőzés az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, ennek ellenére el lehet rontani. Bármilyen tésztát is főzz, a csomagoláson írtakat mindig ajánlott elolvasni és betartani.
-
2024 február 27.
Így lesz újra ropogós a kihűlt pizza: biztos módszert mutatunk
Az ételek többsége frissen az igazi, és nincs ez másként a pizzával sem. Viszont, ha sajnálnád kidobni a szikkadt és másnapos szeleteket, mutatunk egy módszert, amivel visszaadhatod a pizzának a ropogósságát.
-
2024 február 25.
Minden, amit a wasabiról tudni kell: azt is elmondjuk, hogyan használd
A wasabiról általában mindenkinek a sushi jut az eszébe. De honnan is ered, és mire jó még ez az élénkzöld színű, csípős paszta? Cikkünkből most megtudhatod!
-
2024 február 20.
6 sűrítési technika, amit nem árt ismerni: legírozás, habarás és rántás
A konyhaművészetben kiemelt szerepet játszik a sűrítés, melynek köszönhetően sokkal ízletesebb és táplálóbb lesz a leves, főzelék vagy a mártás.
-
2024 február 18.
Növényi tojáshelyettesítők: ezt használd édes és sós ételekhez
A tojás helyettesítése kicsit sem bonyolult feladat, ha tudod, hogy milyen hozzávalókat használj az egyes ételekhez. Mutatjuk a legjobban működő opciókat!
-
2024 február 5.
Kivipucolás pár perc alatt: tuti tippeket mutatunk
A kivi, mint sok más gyümölcs, megéri a pénzét, ha a pucolására kerül sor. Pánikra azonban semmi ok, mert ezúttal tuti technikákat mutatunk!
-
2024 február 4.
Filléres házi készítmény makacs zsírfoltok ellen: a konyha újra ragyogni fog
Környezetbarát, olcsó házi súrolószer, mely könnyen megbirkózik a tűzhelyre vagy a csempére fröccsent zsírral.
-
2024 január 31.
Zabliszt vagy zabpehelyliszt? Ez a különbség a kettő között
A zabliszt és a zabpehelyliszt egyaránt zabból készült alapanyagok, azonban a feldolgozási folyamat miatt jelentős különbség van a felhasználásukat illetően.
-
2024 január 30.
Így olvaszd ki a fagyasztott húst gyorsan: 3 szuper tippet mutatunk
A hideg vízbe áztatás régi módszer, de mikróban és két fémlábas közt is kiolvaszthatod a fagyasztott húst, ha gyorsan van rá szükség.
-
2024 január 27.
Négy tévhit a fagyasztott zöldségekről: így használd őket
A zöldségek, ideális esetben, úgy az igaziak, ha frissen használjuk fel őket. Sajnos azonban, mivel mindennek nincsen 365 napon át szezonja, így marad a mirelit verzió. Összeszedtük 4 pontba, hogyan tudod őket fagyasztva is helyesen felhasználni.
-
2024 január 23.
Kence és tésztaétel is készülhet halkonzervből: 4 tippet mutatunk
Jó, ha lapul a kamrában halkonzerv, hisz finom és tápláló, és egy kis kreativitással remek, gyors vacsorák készíthetők belőle.
-
2024 január 17.
Így készíts színes tésztát otthon: eláruljuk, hogyan csinálják az olaszok
A házi tésztakészítés ma már nem nagy ördöngösség, viszont az, hogy mitől lesz szép színes, már szinte művészetnek számít. Tőlünk pedig most megtudhatod, hogy milyen technikákkal színezik a tésztát az olaszok, immáron több évszázada.
-
2024 január 7.
A gyors fogyás titka: csökkentsd a szénhidrátbevitelt Atkins-diétával
Számos olyan diéta van, amivel éhezés és koplalás nélkül is fogyhatsz, azonban kevés olyan van, amire tényleg sokan esküsznek. Ezek közé tartozik az Atkins-diéta is, amit az amerikai dr. Robert Atkins fejlesztett ki még az 1970-es években.
-
2023 december 29.
Virslifőzési tippek szilveszterre, néhány egyszerű recepttel karöltve
Szilveszterkor főleg, de egy átlagos hétköznap reggelen is komoly dilemmák övezik a virslifőzés mikéntjét? Kisokosunk segít elnavigálni a főzés és a receptek útvesztőjében is.
-
2023 december 14.
Halpucolás mesterfokon: így lesz pikkelymentes az ünnepi hal
A hal pucolása nem tartozik a kedvenc konyhai mozzanatok közé, most megmutatjuk, hogyan válhat mégis rutinná.
-
2023 december 13.
Így fagyaszd le a karácsonyi sütiket: bevált tárolási tippet mutatunk
Az ünnepekre készülő sütemények tárolási problémájával bizonyára mindenki szembesült már. Van azonban egy remek módja annak, hogy semmi se menjen kárba: megmutatjuk, hogyan tudod okosan lefagyasztani őket.
-
2023 december 4.
Így tartósítsd a sütőtököt: lekvár formájában egyszerűen varázslatos
Az őszi, téli szezon legnagyobb sztárja a sütőtök, melyből igen bő a választék. Legyen nagydobosi, kanadai vagy hokkaido, aki szereti, annak érdemes konzerválni a finomságot.
-
2023 november 29.
3 tipp gesztenyesütéshez: serpenyőben és air fryerben is készülhet
Az illatos csemegét otthon is megéri elkészíteni, adunk is néhány remek tippet, miként állj neki.
-
2023 november 28.
Így használd a különböző sajtfajtákat: nem mindet érdemes sütni
Bár ma már nagyon széles a paletta, ha sajtokról van szó, nem mindegy, hogyan használod fel őket. Attól függően, hogy lágy vagy kemény, zsíros vagy zsírszegény, máshogyan érdemes bánni velük.
-
2023 november 27.
Készíts savanyú káposztát házilag: mutatjuk a lépéseket
A savanyú káposztát önmagában és köretként is nagyon szeretjük: nyersen kitűnő vitaminbomba a szervezetnek, húsok mellé pedig kiváló kísérő lehet, akár többféle formában is.
-
2023 november 21.
Így hosszabbítsd meg a mosogatószivacs életét – 3 tippet mutatunk
A mosogatószivacsról egy dolgot tudunk biztosan: ha már a végét járja és nem szívesen használnánk edények tisztítására, akkor rögvest kidobjuk. A szivacsok élettartama azonban néhány praktikával meghosszabbítható.
-
2023 november 20.
Mire jó a konyharuha? 10 tipp, hogyan használd a törölgetésen túl
A konyharuháról sokunknak csak a törölgetés és a tésztakelesztés jut az eszébe, csakhogy a tudománya itt még nem ér véget. Mutatjuk is, hogyan és mire tudod még praktikusan felhasználni.
-
2023 november 15.
Így használd az evőpálcikát – Lépésről lépésre mutatjuk
Akár ázsiai étterembe készülsz, akár a baráti társaságot szeretnéd lenyűgözni azzal, hogy milyen könnyedén használod az evőpálcikát, ennek a cikknek mindenképpen hasznát veszed.
-
2023 november 13.
Ezért jó a vákuumos tartósítás: megmarad az ételek eredeti íze és színe
A vákuumról és annak hatásmechanizmusáról biztosan mindenki hallott már. Ha máskor nem is, legalább akkor, amikor a ruhákat pakolod el szezonváltáskor vákuumzsákokba, hogy helytakarékosan tudd őket eltárolni. De mi a helyzet az ételek vákuumos tartósításával?
-
2023 november 8.
5 tipp a konyhai elszívó zsírtalanításához – Így lesz újból patyolattiszta
A konyhai elszívó árnyoldala, hogy nehéz a tisztítása. A rendszeres zsírtalanítás azonban nélkülözhetetlen, mi pedig most megmutatjuk az 5 leghatásosabb módszert, hogy a szűrő újból ragyogóan tiszta lehessen.
-
2023 november 3.
Nincs nálad dugóhúzó? 5 tipp, hogyan nyiss ki egy palackot nélküle
Biztosan mással is előfordult már, hogy olyan helyen volt, ahol nem volt kéznél dugóhúzó. Az a mondat is ismerős lehet, hogy a világon minden sörnyitó. Nos, ha a boros üveget kinyitni nem is olyan egyszerű, mint a sört vagy egy üveges üdítőt, azért ez sem lehetetlen.
-
2023 október 25.
Tökfaragás lépésről lépésre: a tiéd lesz a legmenőbb halloweeni töklámpás
Közeleg a mindenszentek és a halloween: bár itthon ilyenkor a halottainkra emlékezünk, a gyerekek körében a tökfaragás már egy sokkal elterjedtebb és vidámabb program, amihez a család többi tagja is szívesen csatlakozik.