![Így hűtheted le a bort a leggyorsabban: 6 tippet mutatunk](https://kep.index.hu/1/0/5710/57108/571083/57108371_4223375_3a1271334c2725de4d6de865c9a700e5_wm.jpg)
Így pucold meg a paradicsomot könnyedén: szuper tippet mutatunk
A húsos, lédús vagy éppen ropogós héjú paradicsom meghámozása elsőre nem tűnik egyszerű műveletnek. Mutatunk egy trükköt, amivel mégis az lehet!
A húsos, lédús vagy éppen ropogós héjú paradicsom meghámozása elsőre nem tűnik egyszerű műveletnek. Mutatunk egy trükköt, amivel mégis az lehet!
A forró levegős sütő az egyik legnépszerűbb masina a konyhában, ami hosszú ideig szolgál, ha vigyázol rá.
A szuflé régi finomság, mely akkor az igazi, ha levegős és légies a szerkezete. Az elkészítése nem nagy művészet, de ha betartasz néhány szabályt, mégis igazi mesterművet szervírozhatsz.
Posírozás során gyöngyöző vízben, forráspont alatt készülnek az alapanyagok. Az eljárásnak köszönhetően az ételek sokkal ízletesebbek lesznek.
Sokan azt hisszük, hogy a parmezán kérge viaszból van, ezért kidobjuk. Csakhogy a minőségi parmezán kérge egy sózás útján keletkező természetes réteg, amely szintén fogyasztható!
Az omlett kedvelt tojásétel, mely hasonlít a rántottához, mégsem pont ugyanaz. A különbség az elkészítésben rejlik.
A zöldségek és gyümölcsök fagyasztása a szezonális termények beköszöntével egyre fontosabbá válik. Ennek apropóján mutatunk most néhány tippet arra, mit és hogyan lehet szakszerűen lefagyasztani.
A spárga a tavasz egyik nagy kedvence, szezonjában érdemes felfedezni. A zöld tárolása azonban igényli a figyelmet, érzékeny, ezért gyorsan veszít csáberejéből.
Javában tart a spárgaszezon: a zsenge zöldségből számtalan finom ételt készíthetsz, azonban nem mindegy, hogy miként tisztítod meg és használod fel.
A káposztafélék családjába tartózó karalábé rendkívül egészséges, tele minden jóval. Ezen értékek a zöldség levelében is megtalálhatók, már csak ezért sem érdemes a kukába dobni!
A vágódeszka megfelelő tisztítása az egyik legelső lépés a higiénikus főzés felé vezető úton. Ehhez mutatunk most neked 3 lépést.
Miért fontos alaposan megtisztítani a brokkolit felhasználás előtt? És hogyan? Erre mutatunk néhány trükköt.
Számtalan tippet találni, mit kezdj a maradék pékáruval: mi most arra adunk ötletet, hogy érdemes újra vonzóvá, frissé varázsolni. Ez a trükk pedig más maradékok újraélesztésére is kiváló.
Sokunkban merülhet fel a kérdés, amikor a tojásért nyúlunk, hogy vajon a dobozon lévő lejárati dátumot mennyire kell komolyan venni? Ennek járunk most utána.
Nincs is annál finomabb, mintha az általad csíráztatott, friss növényekkel készíted el kedvenc ételeidet. Ezekben ugyanis biztosan nem fogsz találni sem adalékanyagokat, sem növényvédő szereket, 100%-ban bionövényeket termeszthetsz.
A vitaminokban bővelkedő paprika sokféleképpen felhasználható a konyhában, épp ezért többféle módon is elő lehet készíteni.
Kevés dühítőbb dologgal találkozhatunk a konyhában, mint amikor a friss gyümölcsöt megmásszák a gyümölcslegyek. Szerencsére azonban ellenük is van már bevált trükk, amivel távol tarthatod őket.
A tökéletes sült titka a megfelelő fűszerezésben rejlik. Az ízesítés történhet egyszerűen, sóval és borssal, de érdemes más aromákkal, különlegesebb fűszerekkel is kísérletezni.
A húsvét közeledtével a torma is újból főszerepbe kerül. Utánajártunk, hogy mégis mi fán terem, és mire használhatod még.
A tésztafőzés az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, ennek ellenére el lehet rontani. Bármilyen tésztát is főzz, a csomagoláson írtakat mindig ajánlott elolvasni és betartani.
Az ételek többsége frissen az igazi, és nincs ez másként a pizzával sem. Viszont, ha sajnálnád kidobni a szikkadt és másnapos szeleteket, mutatunk egy módszert, amivel visszaadhatod a pizzának a ropogósságát.
A wasabiról általában mindenkinek a sushi jut az eszébe. De honnan is ered, és mire jó még ez az élénkzöld színű, csípős paszta? Cikkünkből most megtudhatod!