
technologia
-
2023 március 18.
Így használd az egyes rizsfajtákat 3. rész: rövid szemű rizsek
A rizsfajtákról és bemutatásukról szóló sorozatunk harmadik cikkében a Japán területén őshonos rövid szemű rizsé lesz a főszerep: ebből a fajtából készül az egyik leghíresebb japán étel, a sushi is.
-
2023 március 17.
Így ápold a vágódeszkát, és hosszú életű lesz: nem mindegy az anyaga sem
A vágódeszka tisztítása során figyelembe kell venni az anyagát, mivel a fa és a műanyag eltérő tulajdonságokkal rendelkezik.
-
2023 március 11.
Így használd az egyes rizsfajtákat 2. rész – Jázminrizs
A rizsek fajtáiról és azok felhasználásáról szóló cikkünk második részében a világ legnépszerűbb típusa lesz terítéken: a jázminrizs annyira illatos, hogy az egyik legkülönlegesebb virágról kapta a nevét.
-
2023 március 10.
Így klopfold a húsokat: nem mindegy, hogy csirke vagy sertés
A húsklopfolásnak köszönhetően a hús vékonyabb, puhább és omlósabb lesz. Persze jóból is megárt a sok, nem árt óvatosan ütögetni a szeleteket, mert ha túl vékonyra sikerülnek, akkor élvezhetetlen lesz a végeredmény.
-
2023 március 9.
Egy vegán kamra alapvető kellékei: ezekből mindig lesz mit főzni
Akár növényi étrendet követsz, akár nem, egy jól átgondolt és felszerelt kamra nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészséges és pazarlásmentes menüket állíthass össze. Ehhez adunk most útmutatást.
-
2023 március 7.
5 tipp, melyek lerövidítik a konyhában eltöltött időt: gyorsabban készül el az ebéd
A sütés, főzés mindenkinek mást jelent. Van, akinek szenvedély, míg másnak nyűg, ám olykor bármennyire is nincs hozzá hangulatod, muszáj helytállni a konyhában.
-
2023 március 4.
Így használd az egyes rizsfajtákat 1. rész – Basmati rizs
A rizsek fajtáiról és felhasználásukról szóló sorozatunkban elsőként a basmati rizsről lesz szó: a hosszú szemű fajta nemcsak nagyon finom, de egészségesebb is, mint gondolnád.
-
2023 március 3.
Így dolgozd fel a hagymát, hogy ne legyen sírás a vége: bevált trükköket mutatunk
A vöröshagyma az egyik leggyakrabban használt zöldség a konyhában. A pörköltfélék lelke, szinte minden ételnek jól áll, az előkészítése azonban nem egy álommunka, mivel borzasztóan csípi a szemet.
-
2023 február 28.
Így hámozd meg az egészséges pomelót pár egyszerű lépésben
A pomelo lényegében egy óriáscitrus, ízében azonban eltér a többi fajtától, édeskésebb a húsa. Viszont amennyire finom, annyira nehéz megpucolni, ehhez adunk alább egy kis segítséget.
-
2023 február 26.
Többé nem ragad a sütőpapír a tésztára: szuper praktikát mutatunk
A sütőpapír is képes galibát okozni, ráéghet a tésztára, vagy épp nem lehet lehúzni róla, ha nem megfelelően használod, vagy silány a minősége.
-
2023 február 21.
5 tipp, mire használd a hagymát: takarításnál is érdemes bevetni
A hagyma a magyar konyha lelke, az aromás zöldségtől lesz sűrű a pörkölt szaftja. Megfázás esetén is érdemes neki bizalmat szavazni, és még más célból is kipróbálhatod.
-
2023 február 16.
Így pucold a gyömbért kanállal: 1 perces pazarlásmentes trükköt mutatunk
Ahhoz, hogy az értékes gyömbérből minél nagyobb mennyiséget felhasználhass, hoztunk egy szuper hatékony és egyszerű trükköt a pucolásához.
-
2023 február 15.
Cseréld le a zsemlemorzsát panírozásnál: 4 szuper ötletet mutatunk
Mi, magyarok szeretjük a rántott dolgokat, lehet az hús, zöldség vagy sajt. A hagyományos zsemlemorzsás panír helyett azonban érdemes mást is kipróbálni, melyek ugyanolyan, sőt talán még finomabbak, mint a megszokott bunda.
-
2023 február 13.
A hagymák fajtái és felhasználásuk – Tudod, melyik ételbe valók?
A hagyma az egyik legegyszerűbb és leggyakrabban használt alapanyagunk, azonban nem mindegy, hogy az egyes fajtáit mire használod. Ebben segítünk most eligazodni.
-
2023 február 12.
Így lesz szuper ropogós a krumplichips: ezekkel a tippekkel biztos a siker
Krumplit sütni mindenki tud, de ha igazán ropogós chipsre vágysz, oda kell figyelni 1-2 dologra, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
-
2023 február 11.
Így tárold a kenyeret: akár egy hétig is friss maradhat a vekni
A kenyér drága, figyelj a tárolására, így napokig megőrzi a frissességét, és nem kell attól rettegni, hogy száraz vagy penészes lesz.
-
2023 február 6.
Így pucold meg percek alatt az avokádót: szuper tippek lépésről lépésre
Az avokádó pucolása egyszerűnek tűnhet, azonban a gyors és biztonságos eredmény eléréséhez fontos szem előtt tartani néhány alapszabályt. Mutatjuk, melyek ezek.
-
2023 február 4.
5 tipp, mire figyelj, ha sült tarját készítesz: így lesz pirult és szaftos a hús
A tarja a sertés legszaftosabb része, melyből fenomenális sültet lehet készíteni. A hússal egyszerű bánni, alapfűszerekkel sütve is tökéletes.
-
2023 február 3.
6 tipp, hogy tartósítsd a zöldségeket: nem csak a fagyasztás létezik
Meglepően sok praktikát próbálhatsz ki a zöldségek tartósítására, így semmi nem végzi a kukában. Ezekkel a módszerekkel az éléskamrában egész nagy készleted lesz.
-
2023 január 31.
Meddig tárolható a hús a fagyasztóban? Azt is elmondjuk, hogy tedd el
Húsok tartósítására a mélyhűtő a legjobb választás, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy a fagyasztóba rejtett termékek nem raktározhatók a végtelenségig.
-
2023 január 30.
Így fermentálhatsz könnyedén: természetes probiotikum házilag
A fermentálás ősi eljárás, amely ma újra nagy népszerűségnek örvend. Bár időigényes, a tényleges munka minimális vele, és nagyon ízletes, vitaminbomba savanyúságot tehetsz az asztalra.
-
2023 január 26.
Tippek a tökéletes farsangi fánkhoz: az olaj hőmérséklete is számít
A fánk a farsangi szezon sztárja, mely rengeteg ízben és formában próbálható ki. Hogy tökéletes legyen a finomság, a tésztát alaposan dolgozd ki és az olaj tisztaságára és hőmérsékletére is figyelj.
-
2023 január 24.
5 szuper trükk, hogy ne durranjon ki a hurka: a hőfok sem mindegy
A hurka érzékeny, hő hatására könnyen szétrepedhet vagy kidurranhat, épp ezért érdemes néhány fortélyt bevetni a sütésénél, hogy elkerüld a malőrt.
-
2023 január 20.
Tippek, hogy ne barnuljon meg idő előtt a banán: 3 praktikát mutatunk
A banánról úgy tartják, tilos a hűtőben tárolni, de ha már elég érett, akkor igenis van helye a fridzsiderben, mert a hidegben lassítható a folyamat.
-
2023 január 19.
Így készítve lesz igazán finom a fasírt: a mama tanácsait érdemes megfogadni
A darált húsból készült finomság az egész világon ismert, sokan valamilyen körettel fogyasztják, de szendvicsalapanyagnak is remek választás. Hogy tiéd legyen a legfinomabb, elárulunk néhány ősi praktikát, melyeknek köszönhetően díjnyertes fasírtot kínálhatsz szeretteidnek.
-
2023 január 18.
Így készül a legízesebb alaplé: elfelejtheted az ételízesítő kockát
A zöldséglaplé nagyon sok recepthez használható, és bár sokan vízzel vagy ételízesítő kockával helyettesítik, az eredmény teljesen más lesz, ha a sokféle zöldségből és fűszernövényből főtt aromás lé kerül az ételbe.
-
2023 január 18.
Így tisztítsd a mikrót gőzöléssel: ezzel a módszerrel rengeteg időt spórolsz
A mikró tisztítása nem sorolható a kedvenc elfoglaltságaink közé, azonban létezik egy szuper gyors és hatékony módszer, amellyel öröm lesz a takarítás.
-
2023 január 15.
8 bevált praktika, ha túl zsíros lett az étel: egyszerű megoldásokat mutatunk
Túl sok zsír úszik a pörkölt vagy a húsleves tetején? Aggodalomra semmi ok, egyszerű praktikákkal helyrehozható az étel!
-
2023 január 13.
A tarhonya pirítva lesz igazán finom: így gyerekjáték az elkészítése
Az apró tészta hungarikum, mely pörköltfélék mellé kötelező, de magyaros levesekben is érdemes kipróbálni.
-
2023 január 8.
Így készíts tökéletes smoothie-t: a hozzávalók helyes arányát is mutatjuk
A smoothie-készítés még sosem volt ennyire egyszerű: megmutatjuk, hogyan kombináld helyesen a hozzávalókat, hogy a végén egy tökéletes ízű és állagú, tápláló italt kapj.