Szeretnél hullócsillagokat látni egy gyönyörű pincehegyen? A hétvégén erre is lesz lehetőség

augprogi
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezen a héten rekordmeleg van, nehéz szívvel merészkedünk ki a tűző napra, mégis érdemes kihasználni az utolsó nyári heteket, kevés jobb dolog van a friss levegőn szervezett gasztroprogramoknál.

Megfelelő odafigyeléssel és körültekintéssel nyugodtan részt lehet venni programokon, főleg olyan szabadtéri eseményeken, mint amilyenek ezen a hétvégén is lesznek. 

Westend Borpiknik

Westend - augusztus 12-16.

Isteni borokkal, ínycsiklandó ételekkel és hangulatos zenei programokkal készülnek 5 napon át a Westend Borpikniken. Több mint 20 magyar borászat és kézműves manufaktúra kínálatából lehet szemezgetni, kint lesz például a Harsányi Pincészet, Teleki Villány, Mad Wine borok, de naturális tételek, házi sajtok, és pálinkák is lesznek a felhozatalban. Az akusztikus koncerteket a napvitorlákkal fedett lounge-ban, de a fűre terített pokrócokon is élvezhetjük. Az ételekről sem feledkeztek meg a szervezők, 2019. év food truckja mellett kint lesz még a Stelázsi gasztro, a Kanálgép és még sokan mások. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Budapest Spark!

Piazza Budapest - augusztus 13-14.

Hangulatos buborékfesztivál lesz a Március 15. téren! Champagne-ok, crémant-ok, cavák, proseccók és magyar pezsgőket kóstolhatunk 2 napon át a Piazza Budapesten. Ha mindig is szerettétek volna kipróbálni a methode traditionelle, vagyis tradicionális készítésű pezsgőket, itt az alkalom, egészen kicsi, 0,5 decis poharakban is meg lehet őket ízlelni. A Borjour dupla standon pedig a magyar pezsgők hódítanak majd. Ha kíváncsiak vagytok a kiállítók teljes listájára, az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Hullócsillag a Pincetetőn

Páty Pincehegy - augusztus 14.

A Pátyi Pincehegyen hangulatos estével várják az érdeklődőket, augusztus derekán hullócsillagözönre lehet számítani. Az izgalmas program a Hangulat Pince és a Bednár Pince mellett lesz, mindkettő hely saját pincehideg kimért és palackos borokkal, hideg borkorcsolyával, üdítővel, kávéval, forró csokival készül. A nyitott pincék előtt is érdemes kiülni egy puha pokrócra, de a Perseidák hullócsillagait a Pincehát-tisztáson, illetve a Pincehegy mögötti rétről is meg lehet csodálni. Ha ízlettek a borok, kimérve és palackban is megvásárolhatók. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Vírusűző Sörünnep

Balassagyarmat, Civitas Fortissima Tér - augusztus 14-16.

Nem csak finom sörök, ínycsiklandó falatok, illetve számos fellépő és előadás várja az érdeklődőket a vírusűző sörünnepen. A belépés díjtalan, a fergeteges hangulatról élőzene, szuper koncertek és DJ-k gondoskodnak, de a kicsiknek népi játszótéri programot és lufihajtogatást is szerveznek. A programokban a helyi kultúra, a palócság kincsei is visszaköszönnek, de széles lesz az étel- és italkínálat is. További részleteket az esemény honlapján olvashattok.

St. Andrea Mária Ünnep

St. Andrea Borászat - augusztus 15.

Augusztus 15-én Szűz Máriát Ünnepe alkalmából szervezett a borászat egy borkóstolót, ugyanis úgy tartják, hogy Mária oltalma és védelme alatt készülnek évről évre a finomabbnál finomabb tételeik és sikeres évjárataik. Az eseményen bemutatkozik a Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Cuvée Grand Superior 2018, illetve a borok mellé Marsi Zsolt bisztrófalatjaiból lehet majd válogatni. A hangulatról jazzkoncert és Báder Elemér bárzongorista gondoskodik. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találhattok. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon