Frissítő uborkás víz: miért jobb, mint a sima?

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Talán sokan még mindig furcsállják, pedig már jó ideje elképesztően menő dolog az uborkás víz. Sokan gondolnak róla olyanokat, hogy szebb lesz tőle a bőrünk, méregtelenít meg úgy általában lefogyunk és megfiatalodunk tőle.

Az uborkás víz egészségre gyakorolt pozitív hatásai teljes mértékben megegyeznek a víz egészségre gyakorolt jótékony hatásaival. Ettől még ezek az előnyök persze elvitathatatlanok, de az a pár szelet uborka nagy valószínűséggel nem sokat változtat a pohár tartalmának tápértékén.

Segít inni

Szerintem egyszerűen csak finom lesz tőle a víz. És ez már önmagában is elég indok rá, hogy igyuk, mert a legtöbben nem iszunk elég vizet, az előírt két-két és fél literből a másfél is nyögvenyelősen csúszik csak le, cukros üdítőkkel pedig nem jó helyettesíteni. Éppen ezért ragadunk meg minden olyan lehetőséget, ami valamelyest izgalmasabbá teheti a vízivás olykor unalmas kötelességét. 

uborkas viz 1

Nem bizarr

Az uborka éppen ilyen lehetőség, bár sokakat a hideg ráz még annak gondolatától is, hogy egy zöldség figyel a poharukban, de jobb, ha elvetik az előítéleteiket, mert az uborkás víz finom. Az uborka nagyon enyhe és nagyon-nagyon friss ízt ad a víznek, különösen, ha a lenti módszerrel készül, amire megint kedvenc íróm egyik posztja hívta fel a figyelmemet. Én ugyan kevesebb uborkával készítem, mert a posztban a képen látható mennyiség már valóban salátakategóriába hajlítja az üdítőt.

Kiegészíthető gyömbérrel, citrommal, zöld citrommal, sőt, akár fröccsöt is lehet vele készíteni vagy tovább megyek: gin-tonicot. 

A technológia a következő

Kell egy zöldséghámozó, lehetőleg nagyon éles. Ezzel elkezdjük hámozni az uborkát úgy, mintha a héjától szeretnénk megszabadítani, de ahelyett, hogy körbemennénk a felszínén, egyetlen vonalban haladunk befelé, így egészen vékony uborkaszeleteket kapunk. Ezekből hármat-négyet egy pohárba teszünk, felöntjük hideg szódával, esetleg dobunk hozzá még citromkarikákat, és megisszuk.

Fotó: Ács Bori/Sóbors 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük