Frissítő uborkás víz: miért jobb, mint a sima?

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Talán sokan még mindig furcsállják, pedig már jó ideje elképesztően menő dolog az uborkás víz. Sokan gondolnak róla olyanokat, hogy szebb lesz tőle a bőrünk, méregtelenít meg úgy általában lefogyunk és megfiatalodunk tőle.

Az uborkás víz egészségre gyakorolt pozitív hatásai teljes mértékben megegyeznek a víz egészségre gyakorolt jótékony hatásaival. Ettől még ezek az előnyök persze elvitathatatlanok, de az a pár szelet uborka nagy valószínűséggel nem sokat változtat a pohár tartalmának tápértékén.

Segít inni

Szerintem egyszerűen csak finom lesz tőle a víz. És ez már önmagában is elég indok rá, hogy igyuk, mert a legtöbben nem iszunk elég vizet, az előírt két-két és fél literből a másfél is nyögvenyelősen csúszik csak le, cukros üdítőkkel pedig nem jó helyettesíteni. Éppen ezért ragadunk meg minden olyan lehetőséget, ami valamelyest izgalmasabbá teheti a vízivás olykor unalmas kötelességét. 

uborkas viz 1

Nem bizarr

Az uborka éppen ilyen lehetőség, bár sokakat a hideg ráz még annak gondolatától is, hogy egy zöldség figyel a poharukban, de jobb, ha elvetik az előítéleteiket, mert az uborkás víz finom. Az uborka nagyon enyhe és nagyon-nagyon friss ízt ad a víznek, különösen, ha a lenti módszerrel készül, amire megint kedvenc íróm egyik posztja hívta fel a figyelmemet. Én ugyan kevesebb uborkával készítem, mert a posztban a képen látható mennyiség már valóban salátakategóriába hajlítja az üdítőt.

Kiegészíthető gyömbérrel, citrommal, zöld citrommal, sőt, akár fröccsöt is lehet vele készíteni vagy tovább megyek: gin-tonicot. 

A technológia a következő

Kell egy zöldséghámozó, lehetőleg nagyon éles. Ezzel elkezdjük hámozni az uborkát úgy, mintha a héjától szeretnénk megszabadítani, de ahelyett, hogy körbemennénk a felszínén, egyetlen vonalban haladunk befelé, így egészen vékony uborkaszeleteket kapunk. Ezekből hármat-négyet egy pohárba teszünk, felöntjük hideg szódával, esetleg dobunk hozzá még citromkarikákat, és megisszuk.

Fotó: Ács Bori/Sóbors 

Ezt is szeretjük