Roppanós spárga leveles tésztában: gyors előétel vagy könnyed ebéd

Sparga-leveles-tesztaban-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Spárgarajongóként mindenképp készítsd el ezt a mutatós vendégvárót: gyors, egyszerű és nagyon különleges.

Nyakunkon a spárgaszezon, a klasszikusnak számító krémleves vagy az epres spárgasaláta mellett most egy igazi különlegességet mutatunk. Ennél a fogásnál a zöldség leveles tésztában sül készre, és tökéletes harapnivaló vagy előétel lehet belőle.

A recept kész leveles tésztát használ, így az egészet villámgyorsan összedobhatod. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, akkor reszelt sajtot és apróra vágott zöldfűszereket is szórj a spárgára, mielőtt becsomagolnád a tésztába.

Spárga leveles tésztában

Sparga-leveles-tesztaban

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 csomag spárga
  • 2 ek olívaolaj
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 g reszelt vegán sajt (vagy hagyományos)
  • 2 ek friss bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem apróra vágva
  • 2 ek szója- vagy más növényi ital
  • 1 ek szezámmag a szóráshoz
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsuk meg, és tördeljük le a fás végeket. Locsoljuk rá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan masszírozzuk a szálakba.

A leveles tésztát hajtogassuk ki, egy éles késsel vagy pizzaszaggatóval vágjuk 8 egyforma téglalapra, és átlósan helyezzünk rájuk 3-4 szál spárgát. Szórjuk rá a reszelt sajtot és a zöldfűszereket, majd a két lelógó sarkot hajtsuk egymásra, így becsomagolva a spárgákat.

Kenjük le szójaitallal, szórjuk meg szezámmaggal és kevés sóval, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 20-25 perc alatt. Citromlével meglocsolva fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük