Utazd be a világot az ételeken keresztül - A Gasztrohegy évada a világok konyhájával indít

progiajánlóokt.
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár egyre hidegebb az idő, ne hagyd, hogy elrontsa a kedved, szuperizgalmas programok várnak ezen a hétvégén is.

Ahogy beköszönt az ősz, egyre több boros és szezonális finomságokkal tarkított programon lehet részt venni, ezen a hétvégén az isteni tételek mellett a gesztenyéé lesz a főszerep, de világ körüli útra is indulhatsz az ételeken keresztül. 

Olaszrizling Október

Corinthia Budapest - október 17.

Az olaszrizling hazánk egyik legnagyobb mennyiségben termesztett szőlőfajtája, amelynek ezernyi arca van, attól függően, melyik borvidéken található. Mind íz-, mind illatjegyeiben eltérnek egymástól a különböző fajták: vannak könnyed és elegáns változatai, fahordóban érlelt típusai, de édes tételek is. Ezen a sétálókóstolón a különböző, olaszrizlingből készült borokat ízlelheted meg, de másfajta tételekkel is lehet majd találkozni. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz. 

Nyitott Pincék - Murci kicsit másképp

Balatonlelle, Kishegy - október 17.

A Kishegyi borászok és vendéglátósok kezdeményezésére rendezik meg a Nyitott Pincék eseményt, ezen a hétvégén 12 étterem és borászat várja tárt kapukkal a vendégeket. A rendezvényen részt vesz például a Hegyi Borterasz, a Garamvári Szőlőbirtok, a Kiscsárda és a Bujdosó Szőlőbirtok, a teljes listát az esemény Facebook-oldalán érheted el. Az éttermek és borászatok 12-től egészen 22 óráig várják az érdeklődőket.

Őszi Borpiknik

Pannonhalma, Németh Borház - október 17.

Az esemény vendéglátója a Németh Borház, amelynek az isteni borai mellett a Babarczi Szőlőbirtok, a Cseri Pincészet, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a Hangyál Pincészet válogatott tételei is kóstolhatók lesznek. Az italok mellől természetesen nem hiányozhatnak az ételek sem, Maár József, a Pannonhalmi Étterem üzletvezetője sült kolbásszal, sült tarjával és más magyaros finomságokkal várja az érdeklődőket. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz. 

Gesztenye Fesztivál

Keszthely, Tavirózsa kalandpark - október 17-18.

Az ötödik alkalommal megrendezett Gesztenye Fesztivál színes, változatos programokkal és rengeteg gesztenyés finomsággal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvényre gasztro show-val is készülnek, ismert séfek mutatják meg, hogyan lehet ízletes és gyors gesztenyés fogásokat készíteni. A legkisebbek gesztenyevadászaton és rajzversenyen vehetnek részt, akiket pedig a gesztenyetermesztés érdekel, azok szakmai előadásokat hallgathatnak meg az őszi csemegéről. Az előadásokon való részvétel regisztrációhoz kötött, ezt az esemény Facebook-oldalán lehet megtenni.

progiajánlóokt.3

Gasztrohegy a világ körül

Badacsony - október 17-18.

A Gasztrohegy programsorozat októbertől áprilisig, 7 tematikus hétvégén keresztül mutatja be a Badacsony igazi arcát. Az új évad rögtön a világok konyhájával indít, minden résztvevő étterem más ország gasztronómiáját mutatja meg az ételekben ezen az októberi hétvégén. A Francia Polinéziától kezdve Mexikón át egészen Thaiföldig járhatod be a világot a fogásokon keresztül. Ha kíváncsi vagy, milyen különlegességeket kóstolhatsz majd meg a hétvégén, a Badacsony Régió honlapján találsz további információkat. 

Orsolya-napi Vásár

Kőszeg, Jurisics tér - október 17-18.

Gyönyörű helyszínen szervezik meg a hagyományos Orsolya-napi vásárt, a helyi kézművesek a Jurisics vár külső udvarán, míg a vásározók a Jurisics téren és a Fő téren árulják a szebbnél szebb portékáikat. A Natúrpark-ízei programsorozat része a vásár, az őszi ízeket minden alkalommal egyre több termelő hozza el az eseményre. A gasztronómiai rendezvényt színházi és zenei produkciók is tarkítják. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük