Ropogós BBQ csirkeszárnyak, ha csípőset és édeset ennél egyszerre
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Amilyen bonyolultnak hangzik, annyira egyszerű ez a recept, kezdőknek is bátran ajánlom. Két tökéletes elem ötvöződik benne: a ropogósra sült csirkeszárnyak és a zseniális BBQ szósz.
A csirkeszárnyak nem olajban sülnek, hanem tepsiben, így nem fognak tocsogni az olajtól és a lisztes bunda is ropogós marad. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezekre a tökéletesen megsütött fűszeres csirkeszárnyakra még BBQ szósz is kerül.
A chili a panírban és a szószban is visszaköszön, de a csípős ízt kiegyenlíti az édes méz. Vaj is kerül a BBQ és chiliszósz mellé, ez is lágyítja picit az erőteljes, intenzív ízeket, de éppen csak annyira, amennyire szükséges. Hiszen az a lényege a csirkeszárnyaknak, hogy erősek a fűszerek, csípősek az ízek, füstösek, édesek az aromák.
Az elemeket ketté is szedhetjük, ha szeretnénk, csinálhatunk bepanírozott csirkeszárnyakat szósz nélkül is, vagy leönthetjük a nyers csirkeszárnyakat rögtön a szósszal, és úgyis megsüthetjük. Mindenesetre a kettő kombinációja a legjobb, tökélyre fejlesztett recepttel állunk szemben.
Ropogós BBQ csirkeszárnyak
Hozzávalók 18 adaghoz
A szárnyakhoz
- 18 darab csirkeszárny
- 0.5 bögre liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál chilipor
- 0.5 teáskanál bors
A szószhoz
- 1 bögre BBQ szósz
- 0.5 bögre méz
- 2 evőkanál chiliszósz
- 4 evőkanál vaj
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A sót, lisztet, fokhagymaport, chiliport, borsot keverjük össze egy tálban.
Mossuk meg a csirkeszárnyakat, szárítsuk meg őket, majd forgassuk meg a lisztes keverékben, hogy mindenhol jól befedje őket.
Tegyünk egy lapos tepsire alufóliát, majd olajozzuk be a felületét. Erre mehetnek a lisztben megforgatott csirkeszárnyak.
Tegyük őket 35-40 percre a sütőbe, a sütési idő a szárnyak méretétől függ. Sütés közben egyszer fordítsuk át őket.
Amíg sülnek, készítsük el a szószt: tegyük a mézet és a BBQ szószt egy serpenyőbe. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni. Ha már gyöngyözik, mehet bele a a chiliszósz és a vaj, ha a vaj is elolvadt, akkor adjuk hozzá a fokhagymaport is.
A megsült csirkeszárnyakat mártsuk meg óvatosan a szószban, majd tegyük vissza őket 5 percre sülni. Készen is vannak, jó étvágyat kívánunk!
Fotó: Shutterstock