
Aranybarna krumplis tócsni tavaszi kiadásban: spenót gazdagítja
A kívül ropogósra, belül krémesre sült érméket érdemes pluszzöldséggel gazdagítani, úgy sokkal finomabb a régi kedvenc.
A tócsnit biztosan nem kell bemutatni senkinek, az egyszerű, krumplis változat ősidők óta ismert. A természet azonban a kísérletező kedvűeket arra sarkallta, hogy más hozzávalókat is kipróbáljanak. Így született meg a zöldborsótócsni!
Ezúttal trappista sajttal és egy kis petrezselyemmel dobtuk fel, hogy egy kis huncutságot csempésszünk ebbe az egyszerű köretbe.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb karikákra. A sajtot reszeljük le.
Egy közepes méretű lábasban forraljunk fel vizet és főzzük benne kb. 5 percig a zöldborsót.
Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
A zöldborsó felét tegyük bele egy aprítógépbe, adjuk hozzá a tojásokat és az újhagymát. Pürésítsük simára a keveréket kb. 1-2 perc alatt.
Öntsük át a keveréket egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a maradék zöldborsót, a reszelt sajtot, a lisztet, a sütőport, a sót és a petrezselymet.
Keverjük alaposan össze.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, közepes lángon.
Egy evőkanál segítségével adagoljuk a kis tócsnikat a serpenyőbe, ha lehet, korong alakúra formázva.
Oldalanként süssük őket kb. 2-2,5 percig, amíg aranybarnára nem sül minden oldaluk.
A kisült tócsnikat szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd ha lecsepegett róluk a felesleges olaj, már tálalhatjuk is.
Köretként vagy akár főételként is fogyaszthatjuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu