
Légies gofri görög joghurttal dúsítva - Egészen krémes lesz tőle a tészta

Cikkek


Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája

Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós

Ízletes guacamole brokkoliból: a szára sem megy kárba

Sültkrumpli-saláta: a ropogós burgonya találkozása a friss majonézes öntettel

Puha, zabpelyhes banánkenyér: rostban gazdag desszert egyszerűen

Medvehagymás fűszervaj: ezzel dobd fel a reggeli pirítóst

Különleges, fűszeres marokkói csirke: joghurtos pác teszi izgalmassá
A gofrit is lehet még könnyedebbé tenni, méghozzá úgy, hogy joghurt kerül a tésztájába.
Egy kis változtatással még könnyedebbé tehető a gofri, csak annyi a titok, hogy vaj helyett görög joghurt kerül a tésztájába.
A görög joghurt elképesztően sokoldalúan felhasználható tejtermék, sokkal krémesebb, mint a sima joghurt, és nemcsak magában finom, hanem a tésztákat is lággyá teszi. Pont ezért érdemes eltérni a hagyományos recepttől, vaj nélkül is kellemesen puha lesz, ráadásul nem is lesz zsíros közben.
Gofri görög joghurttal

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojás
- 350 milliliter tej
- 120 milliliter görög joghurt
- 1 evőkanál cukor
- 270 gramm liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban keverjük össze a tojások sárgáit, a tejet, a görög joghurtot, a cukrot és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd forgassuk a tojásos keverékbe. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd ezt is óvatosan forgassuk a tésztához. Nem baj, ha nem lesz tökéletesen csomómentes.
Melegítsük elő a gofrisütőt, majd süssük meg több adagban a gofrikat, 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek.
Fotó: Getty Images