Légies gofri görög joghurttal dúsítva - Egészen krémes lesz tőle a tészta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gofrit is lehet még könnyedebbé tenni, méghozzá úgy, hogy joghurt kerül a tésztájába.
Egy kis változtatással még könnyedebbé tehető a gofri, csak annyi a titok, hogy vaj helyett görög joghurt kerül a tésztájába.
A görög joghurt elképesztően sokoldalúan felhasználható tejtermék, sokkal krémesebb, mint a sima joghurt, és nemcsak magában finom, hanem a tésztákat is lággyá teszi. Pont ezért érdemes eltérni a hagyományos recepttől, vaj nélkül is kellemesen puha lesz, ráadásul nem is lesz zsíros közben.
Gofri görög joghurttal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojás
- 350 milliliter tej
- 120 milliliter görög joghurt
- 1 evőkanál cukor
- 270 gramm liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban keverjük össze a tojások sárgáit, a tejet, a görög joghurtot, a cukrot és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd forgassuk a tojásos keverékbe. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd ezt is óvatosan forgassuk a tésztához. Nem baj, ha nem lesz tökéletesen csomómentes.
Melegítsük elő a gofrisütőt, majd süssük meg több adagban a gofrikat, 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek.
Fotó: Getty Images