Hagymás bab Bud Spencer módra: kiadós és ízes egytálas néhány alapanyagból

bab2cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cowboyok és Bud Spencer kedvenc serpenyőben készült étele a hagymás bab, egyszerű, de brutálisan kiadós étel.

Régen a vadnyugaton a bab volt az egyik legfontosabb élelmiszer, a kalandvágyók, nagy utazók könnyedén magukkal tudták vinni az úton, vászonzsákban tárolták a csomagjaik között, majd amikor tábort vertek, ebből készítettek kiadós, ízletes ételt, például hagymás babot.

És ki szereti még a hagymás babot? Az olaszok büszkesége, Bud Spencer, úszó, vízilabdázó és színész, a Piedone-filmek és a spagettiwesternek legendás csillaga. Filmjeiben szinte mindig kéznél volt egy serpenyő, hogy a legnagyobb szeretettel készítse el benne a hagymás babot, amit mindig el akart valaki csenni tőle. A színész, karaktereihez hasonlóan, szerette a finom falatokat, az egyszerű hagymás bab is nagy kedvence volt, ám a legjobban a tésztás ételekért rajongott.

A hagymás babot vörös- és fehérbaból is elkészíthetjük hagymával összefőzve, de igazán ízletes a szalonnától vagy kolbásztól lesz! Szerényen és felturbózva is nagyszerű, a chili kifejezetten jól áll neki, szóval ne sajnáljuk a csípős fűszert.

Hagymás bab

bab2ct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dekagramm vörös- vagy fehérbab (konzerv)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab chilipaprika
  • 1 teáskanál chilipor
  • 15 dekagramm húsos szalonna
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk az összeszelt hagymát a zúzott fokhagymával és a finomra vágott chilipaprikával együtt. Miután a hagyma összeesett, rátesszük a vörösbabot/fehérbabot, sózzuk, borsozzuk és a chiliport is rászórjuk, gyakran kevergetve puhára főzzük a babot.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük