Krémes 30 perc alatt, és csak néhány alapanyag kell hozzá
Expressz málnás krémes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Ropogós
Babos curry fél órán belül: indiai fogás gazdagon fűszerezve
Krémes, tejszínes Alfredo-szósz: húsok és zöldségek mellé is szuper
Fantasztikusan omlós almás-diós pite: ezekkel az arányokkal mindig sikerül
Kiadós paradicsomos rizses hús: ne spórolj a fűszerekkel
Így lesz ropogós és egyenletesen sült a szalonna: tuti tippeket mutatunk
Csodás tavaszi/nyári desszertet keresel
Mutatunk gyorsan egyet, amihez csak néhány alapanyag kell, és mindössze 30 perc. Hétvégi desszertnek, de felvágós vendégvárónak is tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy jó alapanyagokat használjunk hozzá.
Leveles tésztából is lehet már vajjal készültet venni (az ára borsos kb. 600 Ft, de cserébe vajból van, Spar), a tejszín legyen 30%-os zsírtartalmú, állati eredetű (tökéletes a Lidl vagy az Aldi terméke), a mascarpone pedig sűrű (inkább Lidl). A málna természetesen más idénygyümölccsel is helyettesíthető.
Kép forrása: katucikonyha
Majdnem olyan egyszerű, mint a sütés nélküli, hideg sajttorta. Tulajdonképpen csak a keksz alapot kell kicserélni a leveles tésztára, és már helyben is vagyunk.
Konyhatechnikai gyorstalpaló jön
Aki szokott leveles tésztával dolgozni, alighanem észrevette már, hogy elég könnyen feldudorodik sülés közben. Ez egyrészt jól tud jönni, ha pogácsa készül, (a légkeverés a tuti megoldás). Ha viszont éppen azt szeretnénk, hogy lapos korongjaink maradjanak, mint most, akkor kénytelenek vagyunk beavatkozni: a legjobb, ha egy másik tepsiből készítünk rá nehezéket. Pontos leírás a receptkártyában.
Expressz málnás krémes
Hozzávalók 8 adaghoz
- 27.5 dekagramm készre nyújtott leveles tészta
- 20 dekagramm mascarpone
- 2 deciliter hideg habtejszín
- 12 dekagramm porcukor
- 0.5 darab vaníliarúd
- 10 dekagramm málna
Elkészítés:
A leveles tésztából 24 egyforma kört szúrunk ki (kb. 5 cm-es átmérőjűen legyenek).
Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan megszórjuk kb. 2 dkg porcukorral. Ráborítunk egy másik sütőpapírt és egy sütőlemezt, így a tésztakorongok nem emelkednek meg sülés közben. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Az utolsó percekben érdemes ellenőrizni, nehogy megégjenek a lapok.
A kész korongokat hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukor felével. A krémsajthoz adjuk a vanília kikapart magjait, és robotgéppel fellazítjuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet csillagcsövű habzsákba töltjük, és adagonként 3 tésztalap közé nyomjuk. Az elkészült tortácskákat krémmel és málnával díszítve tálaljuk.
Kép forrása: katucikonyha