
Mennyeien krémes vaníliapuding bogyós gyümölccsel: mindenmentes élvezet
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát
Ha egy szupergyors, könnyű édességre van szükség az ebédhez, ami után nem áll a konyhában nagy halomban a mosogatnivaló – mert lássuk be, ez sem utolsó szempont –, a házi puding szerintem tökéletes választás.
Laktóz-, glutén- és cukormentes diétában is pofonegyszerűen kivitelezhető egy kellemes vaníliapuding, amit tökéletesen feldobnak a szezonális, netán a fagyasztóból kivett, savanykásabb gyümölcsök. Jól illik hozzá a meggy, az áfonya, a málna, a ribizli és a feketeribiszke is.
A puding készítésénél az édesítéshez eritritet használok, a tej helyett pedig kókusztejet. A lisztnél több lehetőség adódik: a konjakliszt mellett éppolyan szuper a tápiókaliszt és a nyílgyökérliszt is. Keményítőtartalmuknál fogva kissé kocsonyásabb, de még kellőképpen krémes végeredményt garantálnak.
Nálunk gyakran kerül az asztalra ez a pohárkába adagolt finomság, hiszen tényleg készen van egy szűk fél óra alatt, mennyeien édes, mégsem gejl, és bárki büntetlenül, következmények nélkül fogyaszthatja.
Paleo vaníliapuding gyümölccsel

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 deciliter kókusztej
- 2 evőkanál konjakliszt
- 2 darab tojássárgája
- 4 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál őrölt vanília
- ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés:
Bár a konjakliszt először cseppfolyós állagban kerül bele, hamar elkezd sűrűsödni, így javasolt kevergetni az egészet, majd szükség esetén tenni bele még 1-1 evőkanállal az előbbi módszerrel. Ezeket a liszteket nem javasolt porként közvetlenül a pudingba tenni, különben meglehet, hogy csúnya, csomós lesz a végeredmény.
Ha már sikerült elérni a kívánt, krémes állagot, gyümölcságyra poharakba töltjük, és hagyjuk kihűlni a krémet, vagy a gyümölcsöt a puding tetejére szórjuk. Még azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem vetik meg a cukros, tejes örömöket.
Fotó: Shutterstock