Mennyeien krémes vaníliapuding bogyós gyümölccsel: mindenmentes élvezet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha egy szupergyors, könnyű édességre van szükség az ebédhez, ami után nem áll a konyhában nagy halomban a mosogatnivaló – mert lássuk be, ez sem utolsó szempont –, a házi puding szerintem tökéletes választás.
Laktóz-, glutén- és cukormentes diétában is pofonegyszerűen kivitelezhető egy kellemes vaníliapuding, amit tökéletesen feldobnak a szezonális, netán a fagyasztóból kivett, savanykásabb gyümölcsök. Jól illik hozzá a meggy, az áfonya, a málna, a ribizli és a feketeribiszke is.
A puding készítésénél az édesítéshez eritritet használok, a tej helyett pedig kókusztejet. A lisztnél több lehetőség adódik: a konjakliszt mellett éppolyan szuper a tápiókaliszt és a nyílgyökérliszt is. Keményítőtartalmuknál fogva kissé kocsonyásabb, de még kellőképpen krémes végeredményt garantálnak.
Nálunk gyakran kerül az asztalra ez a pohárkába adagolt finomság, hiszen tényleg készen van egy szűk fél óra alatt, mennyeien édes, mégsem gejl, és bárki büntetlenül, következmények nélkül fogyaszthatja.
Paleo vaníliapuding gyümölccsel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 deciliter kókusztej
- 2 evőkanál konjakliszt
- 2 darab tojássárgája
- 4 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál őrölt vanília
- ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés:
Bár a konjakliszt először cseppfolyós állagban kerül bele, hamar elkezd sűrűsödni, így javasolt kevergetni az egészet, majd szükség esetén tenni bele még 1-1 evőkanállal az előbbi módszerrel. Ezeket a liszteket nem javasolt porként közvetlenül a pudingba tenni, különben meglehet, hogy csúnya, csomós lesz a végeredmény.
Ha már sikerült elérni a kívánt, krémes állagot, gyümölcságyra poharakba töltjük, és hagyjuk kihűlni a krémet, vagy a gyümölcsöt a puding tetejére szórjuk. Még azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem vetik meg a cukros, tejes örömöket.
Fotó: Shutterstock