
Forró, mézes, krémesre sült feta sajt

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Eddig nem gondoltunk rá, hogy meg kellene sütnünk a feta sajtot, de most már nagyon örülünk, hogy megtettük.
A feta az egyik alapvető élelmiszer nálunk, mindig van otthon, mert nem csak salátára, sült zöldségekre, de gyakran főzelékekhez és krémlevesekhez is ezt használjuk ízfokozónak, kontrasztnak, kiegészítőnek.
Most viszont főétel lett belőle, méghozzá úgy, hogy egészben sütöttem meg. A végeredmény egészen meglepő, teljesen más étel lett belőle, mint nyersen - megkockáztatom, hogyha így, forrón elém teszik, nem tudom megmondani, hogy ez feta. Az íze még intezívebb, bár egyben maradt sülés végére is, a szájban mégis szétolvad: nagyon-nagyon jó.
Ez lesz mostantól a gyors húsmentes megoldásunk, nagyon jól megy hozzá bármilyen sült zöldség vagy friss saláta, esetleg mindkettő.
Sült feta sajt

Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész darab feta sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, megkenjük kevés olajjal, ráfektetjük a sajtot. A tetejét is lekenjük olajjal, majd a 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg enyhe színt nem kap. Kivesszük, és azonnal rálocsoljuk a mézet.
Fotók: Ács Bori/Sóbors