Forró, mézes, krémesre sült feta sajt
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Eddig nem gondoltunk rá, hogy meg kellene sütnünk a feta sajtot, de most már nagyon örülünk, hogy megtettük.
A feta az egyik alapvető élelmiszer nálunk, mindig van otthon, mert nem csak salátára, sült zöldségekre, de gyakran főzelékekhez és krémlevesekhez is ezt használjuk ízfokozónak, kontrasztnak, kiegészítőnek.
Most viszont főétel lett belőle, méghozzá úgy, hogy egészben sütöttem meg. A végeredmény egészen meglepő, teljesen más étel lett belőle, mint nyersen - megkockáztatom, hogyha így, forrón elém teszik, nem tudom megmondani, hogy ez feta. Az íze még intezívebb, bár egyben maradt sülés végére is, a szájban mégis szétolvad: nagyon-nagyon jó.
Ez lesz mostantól a gyors húsmentes megoldásunk, nagyon jól megy hozzá bármilyen sült zöldség vagy friss saláta, esetleg mindkettő.
Sült feta sajt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész darab feta sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, megkenjük kevés olajjal, ráfektetjük a sajtot. A tetejét is lekenjük olajjal, majd a 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg enyhe színt nem kap. Kivesszük, és azonnal rálocsoljuk a mézet.
Fotók: Ács Bori/Sóbors