Villámgyors bögrés mákos süti, még a reklámszünetben is össze tudod dobni
Nélkülözhetetlen alaprecept
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a süti méltó társa a muffinnak, csak még annál is egyszerűbb. A hozzávalókat bögrével (!!!) kimérjük, mindent egybeöntünk, elkeverjük, és készre sütjük. Még gyümölcsöt sem kell hozzá tisztítani, még formákba sem kell kanalazni, mégis egy finom, szaftos, ízletes sütit kapunk.
Ha szeretitek a mákot, a bögrés-mákos süti minden hirtelen jött vendégség és napsütéses, hétvégi délután megmentője. Szokták mondani, hogy ez a lusta asszonyok sütije, de aki ilyet beszél, az nem ismeri a néplelket. Nem lusták vagyunk: elfoglaltak. Nem azért nem sütünk bonyolult sütit, mert nem tudunk, már hogy ne tudnánk, hanem azért, mert nincs rá időnk. És nyáron nem is szeretnénk.
Mennyivel egyszerűbb összekeverni a hozzávalókat, majd húsz perc múlva kivenni a sütőből, és már mehetünk is ki a kertbe egy jó ízűt trécselni a kávé és a süti mellett! Ez azért sokkal jobb programnak hangzik, mint a konyhában, magányosan senyvedni órákon át, és mennyivel jobb fej az a nő, aki nem akarja a szerettein leverni a konyhai szenvedéseit, mert nincsenek neki olyanok! Sütije viszont van.
Süti is van, életed is marad
Szóval, barát(nő)im, ez itt a tökéletes 21. századi sütemény: házilag is készült, saját teljesítmény is van benne, finom is, mégsem válik nyomorult konyharabszolgává, aki megsüti. Elfogyasztani pedig kimondottan élmény.
Bögrés mákos süti
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre cukor
- 120 gramm mák
- 1 csipet só
- 3 deciliter olaj
- 3 deciliter tej
- 3 darab tojás
Elkészítés:
Elvileg három decis bögrével dolgozunk, de tapasztalatom szerint teljesen mindegy, össze fog állni a süti mindenképpen.
A hozzávalókat kimérjük, egy tálba öntjük, jól elkeverjük.
Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és készre sütjük. A megadott idő csak tájékoztató jellegű, negyed óra után kezdjük el figyelni, nyitva tartani az orrunkat. Tűpróbával győződhetünk meg, hogy átsült-e.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Fotó: Shutterstock