Ecetes, reszelt torma házilag: főtt sonka mellé kötelező
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Adalékanyag-mentes, friss és csípős a házi ecetes torma, ha szeretnéd, egy kevés majonézzel lágyíthatsz az ízén.
Nincs húsvéti sonka torma nélkül, úgy teljes az ünnepi menü, ha mindkettő helyet kap az asztalon. Bár boltban is megveheted az ecetes tormát, se perc alatt összeállíthatod házilag, úgy biztosan adalékanyag-mentes lesz, és sokkal csípősebb és frissebb, mint a készen kapható.
Ha inkább a csemege felé hajlasz, öblítsd át alaposan a reszelt tormát, így veszít az erejéből, viszont ne felejtsd el utána kinyomkodni.
Igaz, reszelni nem egyszerű, és pár könnycseppet biztosan elejtesz, megéri az áldozatot. Ha nem ragaszkodsz a megszokott textúrához, akár aprítógépbe is dobhatod az ecetes-cukros vízzel együtt, majd lepürésítheted, úgy krémesebb lesz, de az aromájából mit sem veszít.
Ecetes torma
Hozzávalók 12 adaghoz
- 500 gramm torma
- 2.5 deciliter víz
- 75 ml ecet (10%)
- 2 ek cukor
- 1 kk só
Elkészítés:
A tormát mossuk meg, pucoljuk meg, reszeljük le. Át is lehet öblíteni, ha nem szeretnénk túl erősre. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
A vizet, a sót, a cukrot és az ecetet melegítsük össze egy kis lábasban. Amikor a cukor elolvadt, öntsük a reszelt tormára a levet. Kóstoljuk meg, lehet ecetesebb vagy cukrosabb.
Tegyük jól záródó üvegbe, majd legalább 1 napra a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images