30 perces fokhagymás tészta vajpuha csirkével: laktató fogás egyszerűen

csirkés fokhagymás tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lehet paradicsomos vagy tejszínes alapú, a tésztaféle mindig jó megoldás sietős napokon, vagy ha sok éhes szájat kell megetetni.

Ki mondta, hogy a tésztaételek nem lehetnek laktatóak? Ha húst is teszel hozzájuk, akkor felérnek egy komplett főfogással, és nem is leszel hamar éhes utánuk. A csirkehúshoz a tejszínes szósz illik a legjobban, és érdemes valamilyen zöldfűszerrel ízesíteni, akár illatos petrezselyemmel. A tészta fajtája igazából mindegy, a lényeg, hogy jól tapadjon rá a szósz.

Tejszín helyett használhatsz mascarponét, amely szintén nagyon krémes, és a fanyarabb citrommal nagyon jó párost alkotnak. Ha nagyon meleg van, hagyd ki a húst, és keverj hozzá zöldborsót, amely szintén nagyon értékes növényi fehérjeforrás. 

Fokhagymás-csirkés tészta

csirkés fokhagymás tészta recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 gramm tészta
  • 300 gramm csirkemellfilé
  • 200 milliliter tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk fel szeletekre vagy kockákra, tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze olívaolajjal. Hagyjuk kicsit pihenni.

A petrezselymet, a hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 1 percig. Keverjük hozzá a csirkemellet, és pirítsuk fehéredésig. 

Míg a csirke pirul, a tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd forgassuk a csirkéhez. Öntsük rá a tejszínt, szórjuk meg petrezselyemmel, és várjuk meg, amíg rottyan egyet. Forrón, azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük