Egylábasos tejszínes tészta spárgával: nincs utána mosogatnivaló
Ha szereted a tésztaételeket, a mosogatást viszont annál kevésbé, készítsd el egy edényben az egészet.
Nyakunkon a spárgaszezon, a klasszikusnak számító krémleves vagy az epres spárgasaláta mellett most egy igazi különlegességet mutatunk. Ennél a fogásnál a zöldség leveles tésztában sül készre, és tökéletes harapnivaló vagy előétel lehet belőle.
A recept kész leveles tésztát használ, így az egészet villámgyorsan összedobhatod. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, akkor reszelt sajtot és apróra vágott zöldfűszereket is szórj a spárgára, mielőtt becsomagolnád a tésztába.
A spárgát tisztítsuk meg, és tördeljük le a fás végeket. Locsoljuk rá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan masszírozzuk a szálakba.
A leveles tésztát hajtogassuk ki, egy éles késsel vagy pizzaszaggatóval vágjuk 8 egyforma téglalapra, és átlósan helyezzünk rájuk 3-4 szál spárgát. Szórjuk rá a reszelt sajtot és a zöldfűszereket, majd a két lelógó sarkot hajtsuk egymásra, így becsomagolva a spárgákat.
Kenjük le szójaitallal, szórjuk meg szezámmaggal és kevés sóval, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 20-25 perc alatt. Citromlével meglocsolva fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!