Ropogós hasselback krumpli – Olcsó, finom és látványos köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A karácsony tovaszállt, az ünnepekkor kiköltekeztük magunkat, úgyhogy a január mindig spórolósabban telik, megfontoltak vagyunk az étkezés terén is.
A burgonya a legsokoldalúbb zöldség, szinte mindenki szereti, tényleg nagyon jól lehet vele dolgozni, és még a legegyszerűbb módon elkészítve is izgalmas elem lehet a tányérunkon.
Hétvégente szeretek tartalmasabb menüvel készülni. A rántott szelet szinte kötelező, mellé pedig a burgonya. Ha azonban már az agyunkra megy a hagyományos krumplis köret, püré és sült hasáb, érdemes újítani. Mivel az ünnepekkor már kiköltekeztük magunkat, nem árt kicsit visszafogni magunkat és odafigyelni, hogy ésszel költsük a pénzt.
Ha finom, mutatós, de olcsó köretre vágyunk, akkor a hasselback, vagyis a bevagdosott burgonya a legjobb választás. A krumpli ízes és filléres étel, ráadásul, ha a zsebekbe finomságokat rejtünk, önálló fogásként is megállja a helyét az így készült burgonya, viszont mi most a tetejét fogjuk cicomázni.
Hasselback krumpli
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dekagramm bacon
- 1 darab zöld erős paprika
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mossuk meg, helyezzük őket tepsibe, majd mélyen vagdossuk be, de úgy, hogy az alját ne vágjuk át a burgonyának.
A krumplit sózzuk, borsozzuk, az olajjal meglocsoljuk, utána 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
A bacont kockázzuk és saját zsiradékján lepirítjuk.
A zöldpaprikát apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük a tejföllel.
A kész krumplik tetejére mehet a tejföl, bacon és az erős paprika.
Fotó: Getty Images