Krémes házi kávéfagyi – Hűsítő ébresztő a meleg napokra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nincs is finomabb a kánikulában, mint egy fagyi, amelyik még fel is frissít, élénkít.
Amikor érezzük, hogy lankad a figyelmünk, a legegyszerűbb, amit tehetünk, hogy főzünk egy jó erős kávét. (Már aki kávézik persze.) Nyáron viszont nem biztos, hogy forró italra vágyunk, viszont a kávé erejére és ízére igen.
Ilyenkor lehet megoldás a fagyi, de nem ám csak a kávéízű, hanem a valódi kávéból készült. Olyan, mint egy krémes cappuccino fagylaltformában. Az előnye, hogy fagylaltgép nélkül is könnyen elkészíthető. Nyáron kötelező desszert.
Házi kávéfagylalt
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojássárgája
- 100 gramm cukor
- 25 gramm szőlőcukor
- 300 milliliter tej
- 200 milliliter tejszín
- 150 milliliter espresso
- 4 gramm szentjánoskenyérliszt
- díszítéshez kávészemek
Elkészítés:
Főzzünk egy erős espressót. A tojássárgáját egy tálban keverjük habosra a cukorral. Egy lábasban melegítsük fel a tejet és a tejszínt úgy, hogy ne forrjon, csak gyöngyözzön.
Adjuk hozzá a szőlőcukrot, keverjük el alaposan, majd keverjük hozzá a szentjánoskenyérlisztet és az espressót. Keverjük hozzá óvatosan a tojásos-cukros keveréket is. Tegyük vissza a tűzre, főzzük néhány percig. Várjuk meg, míg lehűl, majd tegyük mélyhűtőbe, de félóránként kevergessük meg, hogy minél krémesebb állaga legyen.
Kávészemekkel a tetején tálaljuk.
Fotó: Getty Images