Pácolt csirkecombok mézes-citrusos mázzal sütve: szaftos és vajpuha lesz a hús

mézes lime-os sült csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél izgalmasabb a pác, annál finomabb és ízesebb lesz a csirkehús, érdemes kísérletezni a hozzávalókkal.

Nagyon szeretem a csirkét, hetente egyszer biztosan készítek valamilyen formában. De azt is elhiszem, hogy sokaknak egyízű, egysíkú ez a hús. Erre találták ki a pácot, amit nemcsak grillezésnél tudsz bevetni, hanem sütőben sütésnél is.

Ha neked a csirkemell túl száraz, akkor vegyél combot, amely eleve zsírosabb húsrész. Kombinálj izgalmas ízeket, a méz és a fokhagyma párosa mindig bejön, és süsd így a combot. Egyébként a melle is lehet jó szaftos, csak ott extrán figyelj a pácra, hogy átjárja a húst. Ebben a mézes-szójás változatban biztosan nem fogsz csalódni. Az alábbi pác pedig egyszerre pikánssá, szaftossá és édeskéssé teszi a húst, imádni fogod. 

Mézes-lime-os sült csirkecomb

mézes lime-os sült csirkecomb recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 darab csirkecomb (felső)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 6 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 1 teáskanál lime-héj (bio)
  • 3 evőkanál lime-lé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál gyömbér (reszelt)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban. Tegyük bele a csirkecombokat, majd letakarva tegyük a hűtőbe akár egy éjszakára pihenni. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Fektessük egy tepsibe a combokat, majd takarjuk le alufóliával. Süssük 1 órát, közben egyszer kenjük le a tálban maradt páccal, majd vegyük fel a hőmérsékletet 220 fokra, és süssük további 10 percet, hogy a bőre megpiruljon.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük