Pihe-puha mogyorókrémes kifli: csupán két hozzávalóból készül a finomság

1
Nyomtatás
Leveles tésztás mogyorókrémes kifli cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édes kiflik elkészítése nem igényel nagy konyhai jártasságot, pillanatok alatt tepsire kerülnek, majd készre sülnek.

A leveles tészta mindig jó szolgálatot tesz, édes és sós finomságok is készülhetnek belőle. Furfangos és egyszerű recepteknél is szuper választás: most utóbbira mutatunk példát, amit bárki játszi könnyedséggel összedobhat.

Leveles tészta és mogyorókrém, mindössze ennyi kell a finomság elkészítéséhez. A mogyorókrém készülhet házilag is, de Nutellát is használhatsz. Ha pedig nem vagy mogyorókrém-rajongó, akkor valamilyen édes lekvárral kend meg a tésztát, úgy is nagyon finom.

Leveles tésztás mogyorókrémes kifli

Leveles tésztás mogyorókrémes kifli

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 2 csomag leveles tészta
  • 5 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
  • 1 darab tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik leveles tésztát hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki, ezután kenjük meg Nutellával (mogyorókrémmel), majd terítsük a töltelékre a másik tésztát. A tésztát vágjuk fel háromszögekre úgy, hogy kiflit lehessen belőlük tekerni.

A mogyorókrémes kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Tipp:

- A kifliket felvert tojással is lekenhetjük, úgy szebb színt kapnak sülés közben.

- Ha szeretnénk ropogós elemet csempészni a finomságba, akkor durvára aprított mogyorót is szórhatunk a töltelékre.

- A kész kifliket porcukorral is meg lehet szórni.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon