Puha kakaós-vaníliás kifli: régi családi recept alapján
A testes, édes kifli tökéletes napindító, melyet uzsonnára is elcsomagolhatsz, egy pohár tej mellé tökéletes harapnivaló.
A leveles tészta mindig jó szolgálatot tesz, édes és sós finomságok is készülhetnek belőle. Furfangos és egyszerű recepteknél is szuper választás: most utóbbira mutatunk példát, amit bárki játszi könnyedséggel összedobhat.
Leveles tészta és mogyorókrém, mindössze ennyi kell a finomság elkészítéséhez. A mogyorókrém készülhet házilag is, de Nutellát is használhatsz. Ha pedig nem vagy mogyorókrém-rajongó, akkor valamilyen édes lekvárral kend meg a tésztát, úgy is nagyon finom.
Az egyik leveles tésztát hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki, ezután kenjük meg Nutellával (mogyorókrémmel), majd terítsük a töltelékre a másik tésztát. A tésztát vágjuk fel háromszögekre úgy, hogy kiflit lehessen belőlük tekerni.
A mogyorókrémes kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Tipp:
- A kifliket felvert tojással is lekenhetjük, úgy szebb színt kapnak sülés közben.
- Ha szeretnénk ropogós elemet csempészni a finomságba, akkor durvára aprított mogyorót is szórhatunk a töltelékre.
- A kész kifliket porcukorral is meg lehet szórni.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors