Sütőben készült édesburgonya krémsajttal és fűszerekkel: eteti magát, olyan finom

ébcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pirult édesburgonya egyszerű finomság, melyet kínálhatsz köretként, vacsorára is elfogyaszthatod, sőt, még napindítónak is tökéletes.

A héjában sült krumpli szerény, mégis csodálatos finomság. Az édesburgonyát is ajánlott így elkészíteni, de sokkal lassabban fog megsülni, mint a hagyományos változat, mivel masszívabb a szerkezete. Épp ezért, ha gyorsítani szeretnél a folyamaton, vágd félbe a batátát, úgy told a sütőbe, 30 perc bőven elég lesz neki. Általában a félbevágott krumplit a vágott felével felfelé sütik, de ajánlott fordítva is kipróbálni, úgy kívülről kellemesen roppanós, belülről pedig krémes lesz az édesburgonya.

A batátát sokféle módon szervírozhatod, ízletes köretként chilipehellyel, őrölt fekete borssal megszórva sültek mellé, de reggelinek vagy vacsorának is kínálhatod tükörtojással és avokádóval, vagy a receptben írtak szerint. Ha reggelire fogyasztanád, akkor előző este süsd meg, majd másnap mikróban vagy sütőben melegítsd fel. Gazdagabbra is veheted a tálalást, sonka, kolbász és sajt is mehet a batátára.

Sült édesburgonya

ébct

Hozzávalók 4 személyre

Alap:

  • 4 darab édesburgonya
  • kevés olívaolaj
  • só ízlés szerint

Tetejére:

  • natúr krémsajt vagy tejföl ízlés szerint
  • 1 fej lila hagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A batátát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és helyezzük tepsire.

A félbevágott édesburgonyát mindkét felén enyhén kenjük meg olajjal és szórjuk meg sóval.

Az édesburgonyákat fektessük úgy, hogy a vágott felük lefelé nézzen, majd így toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

A megsült burgonyákat ízlés szerint kenjük meg tejföllel vagy krémsajttal, a tetejükre helyezzünk vékonyra felszeletelt lila hagymát, és finomra vágott petrezselyemmel is szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük