Mamaféle héjában sült krumpli: a szerény fogást meg is töltheted

hskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A héjában sült krumpli régi kedvenc, a világ egyik legegyszerűbb fogása, amelybe azonnal beleszeret az ember.

A nagyszüleim asztalán gyakran helyet kapott a héjában sült krumpli. Ők sült szalonnával és lilahagymával falatozták a krémesre sült burgonyát, míg én inkább köretként kínálom, de meg is szoktam tölteni. Ha köret lesz belőle, akkor hús mellé is kerülhet, úgy egyszerre készülnek el. Ha töltenéd, a sütési idő utolsó 10 percében vedd ki a krumplit, a tetejét vágd be keresztben, a két végénél kicsit nyomd össze: a krumpli belsejébe kanalazz sajtot vagy vajat, majd még egy kicsit süsd.

A szerény finomság diéta vagy gyomorrontás idején is fogyasztható, természetesen fűszerek nélkül, jól fog esni. Ha pedig igazi lakomát készítenél, légy bátor, használj mediterrán vagy zöldfűszereket, a krumplinak jól állnak az ízesítők, de szerényen, csak sóval és borssal is finom lesz.

Héjában sült krumpli

hskct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab krumpli
  • kevés olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A krumplit alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra, késsel néhány helyen szurkáljuk meg.

A krumplikat fűszerezzük, kevés olajjal kenjük be, majd toljuk a sütőbe. 40-50 perc alatt süssük készre, félidőnél fordítsuk meg.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük