Puha zserbómuffin egyszerűen – Baracklekvárral a legfinomabb

zserbó muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zserbórajongókat biztosan meggyőzi ez az egyszerű, de annál finomabb recept, amely muffinformában hozza az ünnepi sütemény ízét.

A zserbó klasszikus ünnepi sütemény, nincs is karácsonyi menü nélküle. Nem egyszerű recept, ezért is kell megbecsülni azokat a különleges alkalmakat, amikor az asztalra kerül. Ahhoz, hogy igazán finom legyen, nemcsak az alapanyagok minősége, hanem a hőmérséklete is fontos. Nem ötperces munka, de megéri a fáradságot, mert biztosan sláger lesz az ünnepi asztalon.

A zserbóból nem hiányozhat a finom baracklekvár és a dió sem, ha ezeket az ízeket keresed, egy kis könnyítéssel egy egyszerű muffinból is előcsalogathatod őket. A muffint egyébként többféleképpen teheted ünnepivé, készítheted mézeskalácsosan, amelybe még a csoki is nagyon jól illik. 

Zserbómuffin

zserbó muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 100 gramm cukor
  • 100 gramm vaj
  • 1 darab tojás
  • 200 gramm liszt
  • 150 gramm dió (darált)
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 milliliter tejszín
  • ízlés szerint baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük habosra a puha vajat, a cukrot és a tojást. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a dió nagy részét és a sütőport, majd forgassuk össze a vajas keverékkel, és közben a tejszínt is öntsük hozzá. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A muffinsütőt béleljük ki papírkapszlikkal, és töltsük meg negyedrészig a tésztával. Tegyünk rá egy kávéskanál baracklekvárt, szórjunk rá diót, majd kanalazzunk rá ismét tésztát nagyjából a háromnegyedéig. Hintsük meg a tetejét még egy kevés dióval, majd süssük a muffinokat 20 percig.

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Ezt is szeretjük