Répatorta muffinformában: a selymes krémtől lesz felejthetetlen

1
Nyomtatás
Repatorta-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a répatorta muffinformában sül, a tetejére pedig egy lágy és selymes vaníliás krém kerül: gyors desszert a húsvéti asztalra.

Ez az álompuha és pufi répatortamuffin a legjobb választás a húsvéti időszakra, hiszen kicsik és nagyok egyaránt szeretik majd. A lágy tésztát a reszelt répa teszi szaftossá, és darált dió is kerül bele, amelytől tartalmasabb lesz. A tetejére pedig egy selymes, vegán krémsajtos díszítés kerül.

A teljes süti vegán, azaz sem a tészta, sem pedig a krém nem tartalmaz tojást vagy tejtermékeket, így ételérzékenyként is bátran eheted. A díszítéshez használj dekormarcipánt vagy durvára darabolt diót, esetleg fahéjszórást.

Répatorta muffinformában

Repatorta-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinhoz:

  • 200 g finomliszt
  • 100 g darált dió
  • 100 g cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0.5 tk
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 200 g finomra reszelt répa
  • 100 ml szójaital
  • 100 g almaszósz
  • 100 ml olaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat

A krémhez:

  • 300 g vegán krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (liszt, darált dió, szódabikarbóna, sütőpor, só, cukor, fahéj).

Egy másik tálban keverjük össze a reszelt répát, a szójaitalt, az almaszószt, az olajat, a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd forgassuk össze a lisztes alappal. Kanalazzuk muffinkapszlikba, és tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a krém összetevőit dolgozzuk össze kézi mixerrel, töltsük habzsákba, és kis időre tegyük hűtőbe dermedni. Díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét, majd tetszőleges kiegészítőkkel – marcipánrépával, durvára darabolt dióval – díszítsük. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon