Répatorta muffinformában: a selymes krémtől lesz felejthetetlen
Ez a répatorta muffinformában sül, a tetejére pedig egy lágy és selymes vaníliás krém kerül: gyors desszert a húsvéti asztalra.
Ez az álompuha és pufi répatortamuffin a legjobb választás a húsvéti időszakra, hiszen kicsik és nagyok egyaránt szeretik majd. A lágy tésztát a reszelt répa teszi szaftossá, és darált dió is kerül bele, amelytől tartalmasabb lesz. A tetejére pedig egy selymes, vegán krémsajtos díszítés kerül.
A teljes süti vegán, azaz sem a tészta, sem pedig a krém nem tartalmaz tojást vagy tejtermékeket, így ételérzékenyként is bátran eheted. A díszítéshez használj dekormarcipánt vagy durvára darabolt diót, esetleg fahéjszórást.
Répatorta muffinformában
Hozzávalók 12 darabhoz
A muffinhoz:
- 200 g finomliszt
- 100 g darált dió
- 100 g cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 0.5 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 200 g finomra reszelt répa
- 100 ml szójaital
- 100 g almaszósz
- 100 ml olaj
- 2 ek citromlé
- 1 tk vaníliakivonat
A krémhez:
- 300 g vegán krémsajt
- 100 g porcukor
- 1 ek citromlé
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (liszt, darált dió, szódabikarbóna, sütőpor, só, cukor, fahéj).
Egy másik tálban keverjük össze a reszelt répát, a szójaitalt, az almaszószt, az olajat, a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd forgassuk össze a lisztes alappal. Kanalazzuk muffinkapszlikba, és tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a krém összetevőit dolgozzuk össze kézi mixerrel, töltsük habzsákba, és kis időre tegyük hűtőbe dermedni. Díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét, majd tetszőleges kiegészítőkkel – marcipánrépával, durvára darabolt dióval – díszítsük. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
-
2024-03-28 06:30:02
-
2024-03-27 06:30:01
-
2024-03-26 09:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!